Palestijnse animatie verheerlijkt geweld tegen Joden

Op het bij kinderen populaire sociale media platform TikTok is een video verspreid waarin Palestijnse terreuraanslagen tegen Israëli’s worden verheerlijkt. Dit schrijft Palestinian Media Watch

In het filmpje worden vier dodelijke aanslagen tegen Israëliërs weergegeven. Eerst is er een auto te zien die op Israëlische burgers inrijdt bij een tramhalte in Jeruzalem. Daarna wordt een Israëlische agent beschoten. Tot slot zijn twee steekincidenten te zien, beide met een terroristisch motief. De beelden worden begeleid met dramatische muziek.

Een adelaar uit het embleem van de Palestijnse Autoriteit en de PLO vliegt in de video boven het bloedbad. De adelaar beweegt zich samen met de beelden van de 19-jarige Muhannad Halabi terwijl hij een religieuze Jood neersteekt. De ondersteunende tekst bij het filmpje meldt dat Jeruzalem de angst is van de Joden.

Advertentie (4)