Koosjer recept: Kip met provençaalse kruiden en groenten

Het is donderdag dus weer tijd voor een nieuw koosjer recept. Deze week kip met provençaalse kruiden en geroosterde groenten. Het is nu eenmaal gebruikelijk dat er op vrijdagavond kip wordt gegeten, een traditie die bij de meeste Joodse gezinnen in ere wordt gehouden.

Ingrediënten

Kippenpoten met dij, afhankelijk van het aantal personen

Cherry Tomaten, in tweeën gesneden, 1 kopje vol

In blokjes gesneden rode ui

1/4 kopje Extra virgin olijfolie

In blokjes gesneden gele pompoen

Maïskorrels

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180* celcius

Verspreid de in blokjes gesneden groenten over de onderkant van de ovenschaal

Besprenkel met de extra virgin olijfolie en kruid royaal met zeezout, peper en Herbs de Provence

Leg de kippenpoten op de groenten en wrijf in met extra virgin olijfolie en breng op smaak met zeezout, peper en Herbs de Provence .

Bedek de ovenschaal met folie en laat het 30 minuten in de oven roosteren

Verwijder na 30 minuten de folie en bak nog 30 minuten onafgedekt tot de kip lichtbruin is.

Eventueel kan je het serveren met je favoriete salade