Premier Netanyahu dreigt Hamas met een ‘verrassing’ waarna Hamas een raket afvuurt

Premier Netanyahu tijdens tv interview 11 februari 2020. Screenshot

In een TV-interview dinsdagavond dreigde premier Netanyahu terreurorganisatie Hamas ‘de verrassing van hun leven te bezorgen’ indien ze niet stoppen met het aanvallen met raketten en ballonnen met explosieven vanuit Gaza. Minuten later antwoordde Hamas door een raket richting Israel af te vuren. De raket kwam terecht in een open veld.

“Ik zeg je als premier, ik haast me niet naar een oorlog”, zei Netanyahu dinsdagavond in een interview met Channel 20. “Ik blaas mijn borst niet op, en blaas niet op trompetten. Maar we bereiden ons voor op de ‘verrassing van hun leven’. Ik zal niet zeggen wat het is, maar het zal anders zijn dan voorheen.”

Of Israël zijn ‘verrassing’ uitvoert, voegde hij eraan toe, is volledig afhankelijk van Hamas. “Als ze niet bij de zinnen komen en de raketten en de ballonnen niet stoppen, is het slechts een kwestie van tijd voordat we het inzetten. Onthoud wat ik zojuist heb gezegd”, aldus premier Benjamin Netanyahu.

In de afgelopen weken is het aantal raketten en ballonnen met explosieven vanuit Gaza aanzienlijk toegenomen, waardoor spanningen zijn ontstaan ​​en fragiele wapenstilstanden worden bedreigd.

Kort nadat Netanyahu uitgesproken was, meldde het Israëlische leger (IDF) dat opnieuw een raket was afgeschoten vanuit Gaza en in het zuiden van Israël was neergekomen. Niemand raakte bij de aanval gewond.

De waarschuwing van Netanyahu is de laatste in een rij van waarschuwingen die door hem en andere Israelische politici de laatste dagen en weken zijn geuit.

In Israel wordt er echter vooralsnog niet vanuit gegaan dat Netanyahu opdracht zal geven tot iets wat tot een oorlog met de terreurorganisaties in Gaza zal leiden.

Op 2 maart a.s. zijn er voor de derde keer binnen een jaar verkiezingen in Israel en er zijn weinig inwoners die voorstander zijn van een grootschalige oorlog, met uitzondering van inwoners in gemeenschappen nabij de grens met Gaza.

Advertentie (4)