De femtech revolutie komt er aan en het komt rechtstreeks uit Israel

Het is voor vrouwelijke ondernemers in de hightech (femtech) een grote uitdaging hun product ideeën voor de gezondheid en het welzijn van vrouwen, in de door overwegend mannen gedomineerde risicokapitaal markt gefinancierd te krijgen.

“Als je eenmaal ‘borst’, ‘vagina’, ‘menopauze’ of – God verbied – ‘seksuele gezondheid’ zegt, wordt de investeerder uitgeschakeld,” zegt Sharon Rashi-Elkeles, CEO en mede-oprichter van de Israëlische femtech hub Eve .

Eve werd in mei 2018 geïntroduceerd als ‘s werelds eerste in zijn soort en heeft de afgelopen 20 maanden besteed aan het begrijpelijker en aantrekkelijker maken van femtech-startups voor investeerders als potentiële game-changers.

Dit zijn producten die vrouwen – de helft van de wereldbevolking – unieke ‘tools geven om hun gezondheid innovatiever, nauwkeuriger, efficiënter en met de kenmerken die vrouwen leuk vinden, te beheersen, zoals design, kleur en comfort,’ zegt Rashi-Elkeles.

Een van de Israëlische startups Gynica stelt een op cannabinoïden gebaseerde behandeling voor endometriose voor. 

Biop Medical ontwikkelt een nieuwe behandeling voor baarmoederhalskanker. 

Annabella is een app-verbonden borstpomp die het zuigen van een baby nabootst.

Weer een andere, NinePlusLife , begint een pilot met een Israëlische verzekeringsmaatschappij voor zijn app waarmee zwangere vrouwen op elk gewenst moment kunnen chatten met een professioneel, getraind in bevallingen .

Het is een grote uitdaging voor ondernemers in femtech om hun productideeën op te stellen in de overwegend mannelijke risicokapitaalarena – een snelgroeiend technologisch gebied voor de gezondheid en het welzijn van vrouwen.

“Als je eenmaal ‘borst’, ‘vagina’, ‘menopauze’ of – God verbied – ‘seksuele gezondheid’ zegt, wordt de investeerder uitgeschakeld,” zegt Sharon Rashi-Elkeles, CEO en mede-oprichter van de Israëlische femtech hub Eve .ONTDEK ISRAËL – Ontvang de ISRAEL21c
Wekelijkse editie gratis per e-mail
Meld je nu aan!

Eve werd in mei 2018 geïntroduceerd als ‘s werelds eerste in zijn soort en heeft de afgelopen 20 maanden besteed aan het maken van femtech-startups begrijpelijker en aantrekkelijker voor investeerders als potentiële game-changers.

Dit zijn producten die vrouwen – de helft van de wereldbevolking – unieke ‘tools geven om hun gezondheid innovatiever, nauwkeuriger, efficiënter en met de kenmerken die vrouwen leuk vinden, zoals design, kleur en comfort,’ zegt Rashi-Elkeles.

Een van de Israëlische startups (Lamoon) heeft bijvoorbeeld een interne sonde ontwikkeld die de meest vruchtbare dagen van een vrouw nauwkeuriger bepaalt dan temperatuurmeting. Twee startups (GynTools en Eve Pharma) hebben nieuwe oplossingen voor het diagnosticeren en behandelen van vaginose, een veel voorkomende gynaecologische infectie.

Gynica stelt een op cannabinoïden gebaseerde behandeling voor endometriose voor. Biop Medical ontwikkelt een nieuwe behandeling voor baarmoederhalskanker. Annabella is een app-verbonden borstpomp die het zuigen van een baby nabootst.

NinePlusLife begint een pilot met een Israëlische verzekeringsmaatschappij voor zijn app waarmee zwangere vrouwen op elk gewenst moment kunnen chatten met een individueel afgestemde doula.

Israël organiseerde het eerste Wereldcongres over de gezondheid van vrouwen

In juli 2019 organiseerde Israël het allereerste Wereldcongres over innovaties en uitvindingen voor de gezondheid van vrouwen , met 570 deelnemers uit meer dan 30 landen, 150 sprekers, 60 startup-presentaties en 30 abstracte presentatoren. Het tweede congres is gepland voor november dit jaar.

Interessant om te vermelden, is dat twee mannen het initiatief voorzitten: Dr. Moshe Hod, een prominente verloskundige / gynaecoloog; en kindercardioloog Dr. Benny Zeevi, een algemeen directeur bij Tel Aviv Venture Partners en DFJ Tamir Fishman Ventures.

Het is belangrijk om in die zin op te merken dat niet alle Israëlische femtech-startups door vrouwen worden geleid. Bijvoorbeeld, uroloog en ondernemer Dr. Daniel Yachia Innoventions broedt zijn uitvinding uit om obstetrische fistels te repareren , een belangrijke oorzaak jonge moeders in ontwikkelingslanden aan lijden.

Hoewel femtech naar schatting een industrie van $ 50 miljard wordt in 2025, heeft het nog steeds “geboorte weeën”.

“In december gingen mijn partner Tal Catran en ik naar de eerste conferentie op dit gebied in de Verenigde Staten,” meldt Rashi-Elkeles. “We zagen daar slechts een paar grote Amerikaanse startups. Je zou meer verwachten. Er is geen Amerikaanse VC gewijd aan femtech, en slechts één investeert in femtech. ”

Rashi-Elkeles promoveerde in het kankergenetica-lab van prof. Yossi Shiloh van de universiteit van Tel Aviv. Later begon ze een stamceltechnologiebedrijf en ontwikkelde vervolgens de AbracadaBRA “slimme beha” bedoeld ter vervanging van klinische borstonderzoeken.

AbracadaBRA heeft enkele jaren geleden een Microsoft-Yazamiyot accelerator startup-wedstrijd gewonnen voor Israëlische, door vrouwen geleide bedrijven.

Daar ontmoette Rashi-Elkeles Tal Catran, “een goeroe in de wereld van accelerators ” in Israël en in het buitenland. Ze benaderde Catran om samen te werken om een ​​femtech-hub te starten.

“Hij had nog nooit van Femtech gehoord. Niemand hier heeft er ooit van gehoord. Maar hij zei: ‘Als jij het geld meeneemt, kunnen we het doen’, herinnert Rashi-Elkeles zich.

Het is een grote uitdaging voor ondernemers in femtech om hun productideeën op te stellen in de overwegend mannelijke risicokapitaalarena – een snelgroeiend technologisch gebied voor de gezondheid en het welzijn van vrouwen.

“Als je eenmaal ‘borst’, ‘vagina’, ‘menopauze’ of – God verbied – ‘seksuele gezondheid’ zegt, wordt de investeerder uitgeschakeld,” zegt Sharon Rashi-Elkeles, CEO en mede-oprichter van de Israëlische femtech hub Eve .ONTDEK ISRAËL – Ontvang de ISRAEL21c
Wekelijkse editie gratis per e-mail
Meld je nu aan!

Eve werd in mei 2018 geïntroduceerd als ‘s werelds eerste in zijn soort en heeft de afgelopen 20 maanden besteed aan het maken van femtech-startups begrijpelijker en aantrekkelijker voor investeerders als potentiële game-changers.

Dit zijn producten die vrouwen – de helft van de wereldbevolking – unieke ‘tools geven om hun gezondheid innovatiever, nauwkeuriger, efficiënter en met de kenmerken die vrouwen leuk vinden, zoals design, kleur en comfort,’ zegt Rashi-Elkeles.

Een van de Israëlische startups (Lamoon) heeft bijvoorbeeld een interne sonde ontwikkeld die de meest vruchtbare dagen van een vrouw nauwkeuriger bepaalt dan temperatuurmeting. Twee startups (GynTools en Eve Pharma) hebben nieuwe oplossingen voor het diagnosticeren en behandelen van vaginose, een veel voorkomende gynaecologische infectie.

Gynica stelt een op cannabinoïden gebaseerde behandeling voor endometriose voor. Biop Medical ontwikkelt een nieuwe behandeling voor baarmoederhalskanker. Annabella is een app-verbonden borstpomp die het zuigen van een baby nabootst.

NinePlusLife begint een pilot met een Israëlische verzekeringsmaatschappij voor zijn app waarmee zwangere vrouwen op elk gewenst moment kunnen chatten met een individueel afgestemde doula.

Israël organiseerde het eerste Wereldcongres over de gezondheid van vrouwen

In juli organiseerde Israël het allereerste Wereldcongres over innovaties en uitvindingen voor de gezondheid van vrouwen , met 570 deelnemers uit meer dan 30 landen, 150 sprekers, 60 startup-presentaties en 30 abstracte presentatoren. Het tweede congres is gepland voor november .

Interessant is dat twee mannen het initiatief voorzitten: Dr. Moshe Hod, een prominente verloskundige / gynaecoloog; en kindercardioloog Dr. Benny Zeevi, een algemeen directeur bij Tel Aviv Venture Partners en DFJ Tamir Fishman Ventures.

Het is belangrijk om in die zin op te merken dat niet alle Israëlische femtech-startups door vrouwen worden geleid. Bijvoorbeeld, uroloog en serieel ondernemer Dr. Daniel Yachia Innoventions broedt zijn uitvinding uit om obstetrische fistels te repareren , een belangrijke oorzaak van lijden onder jonge moeders in ontwikkelingslanden.

Hoewel femtech naar schatting een industrie van $ 50 miljard wordt in 2025, heeft het nog steeds weeën.

“In december gingen mijn partner Tal Catran en ik naar de eerste conferentie op dit gebied in de Verenigde Staten,” meldt Rashi-Elkeles. “We zagen daar slechts een paar grote [US] startups. Je zou meer verwachten. Er is geen Amerikaanse VC gewijd aan femtech, en slechts één investeert in femtech. ”

Een Israëlisch femtech-ecosysteem

Rashi-Elkeles promoveerde in het kankergenetica-lab van prof. Yossi Shiloh van de universiteit van Tel Aviv. Later begon ze een stamceltechnologiebedrijf en ontwikkelde vervolgens de AbracadaBRA “slimme beha” bedoeld ter vervanging van klinische borstonderzoeken.

AbracadaBRA heeft enkele jaren geleden een Microsoft-Yazamiyot accelerator startup-wedstrijd gewonnen voor Israëlische, door vrouwen geleide bedrijven.

Daar ontmoette Rashi-Elkeles Tal Catran, “een goeroe van versnellers” in Israël en in het buitenland. Ze benaderde Catran om samen te werken om een ​​femtech-hub te starten.

“Hij had nog nooit van Femtech gehoord. Niemand hier heeft er ooit van gehoord. Maar hij zei: ‘Als u het geld meeneemt, kunnen we het doen’, herinnert Rashi-Elkeles zich.

Eve mede-oprichters Sharon Rashi-Elkeles en Tal Catran. Foto: hoffelijkheid

Op aanraden van Anya Eldan, hoofd van de startup-divisie van de Israel Innovation Authority, heeft Rashi-Elkeles een gewillige partner gevonden in het Zwitserse Ferring Pharmaceuticals, dat een R & D-arm heeft in Israël.

“Ferring gaf ons de mogelijkheid om ons concept van het bouwen van het femtech-ecosysteem in Israël te bewijzen,” vertelt ze ISRAEL21c.

“Ik wilde mijn expertise en kennis delen en startups in het veld helpen promoten, zodat VC’s hun waarde zullen inzien. Dit is een uitdaging. Op gebieden als cybersecurity zijn investeerders bereid om vooraf geld te geven omdat ze het product begrijpen. ”

Eve biedt geselecteerde ‘femtechers’ diensten op maat, waaronder mentoring, om hen te helpen een businessplan en productprototype te maken, fondsen te werven en activiteiten te starten.

De femtech hub ontving meer dan 30 aanvragen voor het eerste jaar van exploitatie. Vier startups werden gekozen voor Eve’s vijf maanden durende versnellingsprogramma in de Powerhouse TLV coworking space. Zes anderen zijn aangesloten bij de hub in ruil voor een “vindersloon” als de startup erin slaagt om fondsen te werven.

Een van de aangesloten startups is Gals Bio , onder leiding van serieel femtech-ondernemer Hilla Shaviv. Het bedrijf wordt voorgezeten door Sandrine Montsma, voorheen CEO van Contipi, dat voor$ 90 miljoen werd verkocht aan Kimberly Clark.

Gals Bio heeft Tulipon ontwikkeld, een geavanceerde hybride tussen een tampon en een menstruatiecup. Het wegwerpbare, biologisch afbreekbare apparaat zal technologie bevatten om biomarkers in menstrueel bloed te controleren op alles, van vitaminegebrek tot kanker.

“Vrouwen die de BRCA-1 of BRCA-2 genetische mutatie hebben, dat het risico op kanker verhoogt, kunnen dit gebruiken in plaats van een profylactische hysterectomie of mastectomie te krijgen,” vertelt Shaviv aan ISRAEL21c. “Het kan ook een bewakingsapparaat zijn voor vrouwen die al kanker hebben gehad en nog steeds menstrueren. Elke vrouw kan het gebruiken voor nauwkeurige en maandelijkse monitoring van haar gezondheid. “

Shaviv zegt dat geassocieerd worden met Eva ‘letterlijk een verademing en een boost van energie is geweest. Ze hebben ons enorm geholpen bij het openen van deuren, het creëren van verbindingen met potentiële investeerders en samenwerkingsverbanden die in het verleden geen interesse in dit veld hadden ”, zegt Shaviv.

Haar vorige startup, GalMedics, ontwikkelde een tamponachtig apparaat om dysmenorroe te behandelen. Maar ze kon geen financiering krijgen om door te gaan met klinische proeven in 2017.

Rashi-Elkeles hoopt dat Eve Femtech-startups kan helpen voorbij die barrière te komen. Het zal niet gemakkelijk zijn.

Ze heeft enkele van Eve’s startups gepresenteerd aan een nieuw fonds in Singapore en hoopt een Israëlische femtech-delegatie naar Europa te leiden om potentiële investeerders, strategische partners en marketeers te ontmoeten.

“De wereld zegt dat femtech het meest verstorende ding is in de gezondheidswereld, maar het geld is er nog niet”, zegt Rashi-Elkeles.

Advertentie (4)