President Rivlin ontvangt Israël Studies Award van universiteit van Californië

 President Rivlin op UCLA . Foto Koby Gideon (GPO)

President Reuven Rivlin heeft woensdag de Israel Studies Award van het Israel Studies Center van de universiteit van Californië (UCLA) in Los Angeles ontvangen.

Het Younes and Soraya Nazarian Israel Studies Centre is 10 jaar geleden opgericht aan de UCLA om de studie van het moderne Israël aan de universiteit te bevorderen. Het centrum ondersteunt onderzoek in het academische veld van Israel Studies en organiseert regelmatig openbare evenementen waaronder bezoeken van Israëlische academici, toonaangevende wetenschappers, beleidsmakers en kunstenaars.

Dit is de derde keer dat het Nazarian Center de Israel Studies Award heeft toegekend. Eerder ontvingen de schrijver Amos Oz en voormalig president van het Hooggerechtshof Aharon Barak de prijs.

“Het verhaal van Younes en Soraya Nazarian en van de Iraans-Joodse gemeenschap, is inspirerend zei de president. In slechts enkele decennia heeft deze gemeenschap enorme bijdragen geleverd aan de stad Los Angeles, aan de Amerikaanse Joodse gemeenschap en aan Israël. Ik ben vereerd deze prijs te mogen ontvangen bij het tienjarig bestaan ​​van het Centrum, hier bij UCLA.”

De president voegde eraan toe: ‘Israël is een succesverhaal, een wonder. In tweeënzeventig jaar zijn we van een ontwikkelingsland naar een wereldleider in innovatie gegaan. Maar als we dit wonder willen behouden moeten we de Israëlische samenleving verenigd houden.”

“Nu is het tijd om samen een gedeeld verhaal en ervaring te creëren over wat het is om een ​​Israëliër te zijn. We hebben nog een lange weg te gaan maar ik ben er echt van overtuigd dat we zullen slagen. We moeten slagen. Dit is de sleutel tot de welvaart en het succes van de staat Israël als een staat die tegelijkertijd joods en democratisch is.”

De president merkte ook op: “We moeten werken aan de eenheid van het Joodse volk. Wij zijn één natie, één familie. We moeten onze banden en ons gevoel van gedeelde bestemming verdiepen. Wij in Israël zijn diep bezorgd over de toename van antisemitische aanvallen op de vijfde stam, u, de Joodse gemeenschappen. Voor jullie is stijgend antisemitisme geen theoretisch probleem. Het is een echte bedreiging, van de aanval op de Nessah-synagoge tot de verschrikkelijke schietpartij in Poway.”

De president gaf commentaar op BDS-activiteiten op universiteitscampussen in de Verenigde Staten en op de publicatie van de zwarte lijst van de VN-Mensenrechtenraad. “Het bestrijden van antisemitisme betekent niet dat het debat over Israël tot zwijgen wordt gebracht. Op veel campussen proberen degenen die academische boycots promoten niet om het debat aan te moedigen maar om het te sluiten. Samen met de uitdaging van academische boycots staan ​​we nu voor de uitdaging van de zwarte lijst van de VN die economische boycots aanmoedigt. We danken de Verenigde Staten voor hun standpunt tegen deze beschamende politieke beslissing. “

Aan het einde van zijn opmerkingen zei de president: “We zijn zeer dankbaar voor de steun van beide partijen aan de veiligheid en welvaart van Israël en het bondgenootschap tussen Israël en de VS. Het is van cruciaal belang voor de nationale veiligheid van Israël om steun te houden van beide partijen. De VS-Israël alliantie is gebaseerd op onze diepste gedeelde waarden en onze meest kritische gedeelde belangen. Dit partnerschap heeft altijd boven de partijpolitiek gestaan ​​en dit moet zo blijven.”

Eerder op de dag presenteerde burgemeester van Beverly Hills, John A. Mirisch, de president de symbolische sleutels van de stad als waardering voor de speciale relatie tussen de twee landen.

Advertentie (4)