Seagate Technology opent innovatielab in Tel Aviv

Seagate’s Lyve Labs innovatiecentrum in Tel Aviv. Foto Seagate Technology

Het Amerikaanse dataopslagbedrijf Seagate Technology heeft vorige week een innovatielab in Israël geopend. Lyve Labs Israel is gevestigd in Tel Aviv en zal als onderdeel van Seagate samenwerken met Israëlische startups om ‘data-uitdagingen aan te gaan’. Dit maakte Seagate in een verklaring bekend.

De hub in Tel Aviv wordt het vlaggenschipinnovatiecentrum van Seagate. Een andere Lyve Labs- buitenpost bevindt zich in Colorado en andere worden gepland op andere internationale locaties.

Seagate werkt ook al samen met de SeismicAI. Een Israëlisch bedrijf wat technologieën ontwikkelt om vroegtijdig te waarschuwen voor aardbevingen. Ook werkt Seagate samen met de cybersecurityprovider Hub Security.

“De reden dat Seagate Lyve Labs heeft gecreëerd is omdat we begrijpen dat innovatie niet kan plaatsvinden in silo’s,” zei Dave Mosley de CEO van Seagate in een verklaring. “Het is een samenwerking.”

Mosley sprak vorige week ongeveer 3.000 investeerders en ondernemers toe in Jeruzalem tijdens een wereldwijde top voor beleggers georganiseerd door OurCrowd. Een in Jeruzalem gevestigde crowdfunding venture capital onderneming.

Erez Baum, hoofd van Lyve Labs Israël, zei: “We willen het ecosysteem helpen en ervan leren. Lyve Labs is een tweerichtingsplatform als een centrum voor co-creatie. Het doel is om te leren van de data-uitdagingen van onze partners en samen oplossingen te ontwikkelen om ze te helpen meer concurrerend te zijn in deze data gestuurde economie. ”

Advertentie (4)