97% van de stemmen geteld, rechts blok op 59 zetels

De centrale verkiezingscommissie (CEC) heeft 4.150.479 stemmen geteld. Ongeveer 97% van de stemmen volgens de CEC-directeur-generaal Orly Ades.

De uitgebrachte stemmen van IDF-soldaten, gevangenen, diplomaten en andere afgezanten worden dinsdagavond geteld. De speciale stembiljetten van degenen die in huis quarantaine zijn geplaatst vanwege mogelijke blootstelling aan het Coronavirus worden woensdagochtend geteld in een tent buiten de Knesset.

De resterende drie procent van de reguliere stembiljetten ondergaan extra procedures om hun nauwkeurigheid te controleren. Deze resultaten zullen pas zondag beschikbaar zijn. Juridisch gezien hoeven de definitieve resultaten pas volgende week maandag worden gepubliceerd.

Volgens voorlopige resultaten van ongeveer 90% van de reguliere stembureaus ontvangen de partijen de volgende zetels:

Het rechts-religieuze blok heeft 59 Knesset zetels
Het centrum-linkse blok heeft 39 Knesset zetels
De Gezamenlijke Arabische lijst heeft 15 Knesset zetels
Yisrael Beytenu heeft 7 Knesset zetels.

Het opkomst percentage was 71%

Advertentie (4)