El Al haalt met extra vluchten Israëli’s uit het buitenland op

Een van de Israëli’s die uit Peru komt wordt op Ben Gurion Airport ontvangen. Screenshot YouTube

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de afgelopen tijd veel inspanningen geleverd om Israëli’s uit het buitenland naar huis te halen, aangezien het coronavirus steeds meer landen heeft doen besluiten hun grenzen en luchtruim te(gaan)sluiten.

Afhankelijk van de definitieve goedkeuring van de regering voegt El Al de komende dagen extra vluchten uit naar New Delhi, New Dehli in India, Perth in Australië, en Sao Paulo in Brazilië.

Twee vluchten zullen naar verwachting donderdag opstijgen richting San Jose, Costa Rica, en een extra vlucht richting India, waar naar schatting nog 2000 Israëliërs zitten die proberen te vertrekken. Uit India zijn de afgelopen dagen al meer dan 1.000 Israëli’s teruggebracht.

Minister van Buitenlandse Zaken Israël Katz had een ontmoeting met Ben-Gurion Airport-manager Shmuel Zakai, samen met vertegenwoordigers van El Al, Arkia en Israir om samen te coördineren om de Israëliërs zo snel mogelijk te helpen terugkeren.

De luchtvaartmaatschappijen kwamen overeen om vluchten te plannen naar verschillende bestemmingen met grote concentraties Israëliërs , volgens de aanbevelingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Duizenden Israëli’s zijn al teruggebracht uit plaatsen zoals Peru, Brazilië en Moldavië. De meerderheid van de Israëliërs die terugkeren, zijn jonge mensen die op reis zijn na hun tijd in het leger.

Sommigen reizen naar meer afgelegen gebieden, zoals de bergen in Argentinië, waar het nieuws over het virus en of de oproep aan het ministerie van Buitenlandse Zaken voor Israëli’s om naar huis terug te keren, mogelijk nog niet is aangekomen.

Veel Israëli’s die zich nog in landen met nog actieve luchthavens bevinden, vinden ook hun eigen weg terug naar het land, zonder de hulp van de grote luchtvaartmaatschappijen.