Hanan Ashrawi “Israëlisch politiek systeem is gebaseerd op moord”

Screenshot YouTube

Senior PLO-functionaris en voormalig terroriste, Hanan Ashrawi is boos op de Israëlische democratie. De Palestijnse leider is ongelukkig met de resultaten van de verkiezingen waarbij de rechtse en religieuze partijen 58 zetels behaalden, de middelste partij 32 zetels en de coalitie van 3 linkse zionistische partijen samen slechts 7 zetels bereikten in het Israëlische parlement met 120 zetels.

Ashrawi zei dat dit “een duidelijke uitkomst was van de uitbreiding van de cultuur van haat, racisme en extremisme in Israël”. Ze voegde eraan toe dat “de verkiezingsresultaten het verstoorde karakter van het Israëlische politieke systeem hebben versterkt, dat gebaseerd is op moord, escalatie, nederzettingen, annexatie en diefstal van landen,” las PMW in het officiële PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida , 3 maart 2020.

Ze feliciteerde de Gezamenlijke Arabische lijst die 15 zetels behaalde en daarmee de op twee na grootste partij in het Israëlische parlement was.

Wat Ashrawi vergat te vermelden was dat het de Palestijnse Autoriteit en Fatah zijn die direct verantwoordelijk zijn voor de sterke rechtervleugel die bij deze verkiezingen te zien is. 

PMW waarschuwt de Israëlische bevolking al jaren dat de PA terroristische gevangenen beloont met hoge maandelijkse salarissen , onlangs een permanente plaquette plaatste ter ere van een 17-jarige meisje-zelfmoordterrorist, noemt scholen en sportevenementen na terroristen, leert kinderen dat Joden ” barbaarse apen, ellendige varkens ” zijn, zendt preken uit in afwachting van de uitroeiing van Joden en roept Allah op om de Joden te tellen en te doden ” één voor één, en laat er zelfs geen één achter, ‘en vertelt zijn volk dat het overhalen van Israël naar de 1967-lijnen in ruil voor een vredesverdrag een stap is in de richting van het elimineren van Israël in fasen.

Inmiddels zijn alle Israëliërs zich zeer bewust van de bevindingen van PMW en hebben ze geconcludeerd dat er geen eerlijke Palestijnse vredespartner bestaat. De verkiezingsresultaten met 90 zetels voor de partijen in het midden en 7 voor de linkse partijen duiden niet op ‘extremisme’ in Israël, maar weerspiegelen wat Israëliërs van de PA zelf over de PA hebben geleerd.

Het volgende is een fragment uit het dagelijkse PA-artikel dat rapporteerde over de verklaring van Ashrawi:

Headline: “Ashrawi in reactie op de resultaten van de verkiezingen in Israël: de fundamentalistische zionistische tirannie”

“Lid van het PLO-uitvoerend comité [en hoofd van de PLO-afdeling voor diplomatie en publieke opinie] Hanan Ashrawi zei dat de resultaten van de Israëlische verkiezingen een duidelijke uitdrukking waren van de verspreiding van de cultuur van haat, racisme en extremisme in Israël …
In een verklaring die ze gisteren publiceerde namens het [PLO] uitvoerend comité, merkte ze op dat de extremistische rechtse dialoog die de platforms van de meeste van de zionistische politieke partijen heeft overgenomen … een autoriteit is geworden waarop de Israëlische kiezers vertrouwen wanneer ze hun vertegenwoordigers kiezen.
Ze benadrukte dat de uitslag van de verkiezingen de vervormde karakter van de Israëlische politieke systeem, dat gebaseerd is op moord, escalatie, nederzettingen, annexatie en de diefstal van land hebben versterkt …
In haar verklaring feliciteerde Ashrawi de Gezamenlijke Arabische Lijst met haar grote vooruitgang. Ze benadrukte dat de Palestijnen in het binnenland (dwz de Palestijnse term voor Israël) standvastig zullen blijven voor dit lelijke regime en zijn aanhangers.”

[Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida , 3 maart 2020]