IDF gaat een Nationale Alarm centrale opzetten

Minister van Defensie Naftali Bennett tijdens een speciale bijeenkomst over wat er zal gebeuren als de nationale noodtoestand wordt uitgeroepen vanwege het coronavirus, maart 2020. Foto GPO

De Israëlische minister van Defensie, Naftali Bennett, gaf donderdag opdracht aan het Homefront Command van de IDF om een ​​nationale alarmcentrale op te richten om het publiek te helpen vanwege de aanhoudende coronavirus pandemie.

Bennett gaf de opdracht aan het Homefront Command samen met verschillende ministeries en hulporganisaties om onmiddellijk het centrum op te richten dat zal dienen als een centrum voor het beheer van de civiele hulp tijdens de coronavirus crisis.

Het centrum, dat de lokale autoriteiten en het grote publiek zal helpen op het gebied van voedsel, medische hulp, mentale ondersteuning, vervoer en meer, zal volgende week worden geopend en zal worden beheerd door soldaten van het Homefront Command.

Ook zal de IDF Israëli’s testen op het coronavirus samen met de bemanningen van hetMagen David Adom, meldde Army Radio donderdag.

Vanaf donderdagochtend zijn 100 soldaten ingezet om samen met MDA naar de huizen van Israëli’s in het hele land te gaan die ervan worden verdacht het virus te dragen. Een MDA paramedicus neemt de monsters van de patiënten.

Volgens het rapport zullen nog eens 50 mobiele bemanningen toetreden en zullen nog eens 50 teams werken om de troepen op IDF-bases in het hele land te controleren.

Advertentie (4)