IDF: De komende maand geen verlof

Een IDF-soldaat laat zijn temperatuur controleren. (Foto: IDF-woordvoerder)

Het Israëlische leger heeft zaterdag aangekondigd dat soldaten zich moeten voorbereiden op een langer verblijf op hun basis in verband met de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Het leger gaf aan dat het verblijf maximaal 30 dagen zou duren. Toegang tot bepaalde installaties en bases zou ook worden beperkt.

De IDF geeft soldaten instructies hoe ze naar hun basis kunnen komen nu het openbaar vervoer gedeeltelijk of volledig is stilgelegd als onderdeel van strengere maatregelen tegen het coronavirus.

Momenteel zijn meer dan 2500 IDF soldaten in quarantaine volgens de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid. Onder de soldaten in quarantaine zit de plaatsvervangend commandant van Eenheid 8200. Een soldaat van deze eenheid, die als taak heeft vijandelijke communicatie te onderscheppen en te ontcijferen, is positief getest op het virus. Dit bericht de Israëlische nieuwszender N12.

Veel van de soldaten die in quarantaine zitten kwamen na een bezoek uit het buitenland terug in Israël, of waren volgens het leger in contact gekomen met iemand die positief op coronavirus had getest.

In totaal zitten momenteel bijna 40.000 Israëliërs thuis in quarantaine. Het aantal besmettingen is opgelopen tot 250.

Advertentie (4)