Israelische startup laat je snacks uit exotische landen thuis proeven

Een pakket verzonden via CandyBandy vanuit Engeland Foto: CandyBandy

De meesten van ons kennen dat wel, die ene snack die we ergens op vakantie hebben geproefd en waar we helemaal verslaafd aan raakten. Of het nu een Japanse matcha Kit-Kat is, een Thaise knapperige zijderups snack of de populaire Israëlische hartige traktatie Bamba. Nu door de coronavirus crisis (Covid-19) je volgende reis aanvoelt als een verre droom, besloot de Israëlische startup, CandyBandy Ltd., mensen overal ter wereld een voorproefje te geven van verre landen vanuit het comfort van hun eigen huis.

Het in Tel Aviv gevestigde CandyBandy heeft een online marktplaats ontwikkeld voor exotische lekkernijen van over de hele wereld. De online service verbind gebruikers uit verschillende landen, waardoor ze lokale snoepjes en snacks kunnen kopen, verkopen en uitwisselen vanuit hun thuisland. Het systeem kan gebruikers ook matchen met specifieke lekkernijen op basis van hun favoriete smaakprofiel.

CandyBandy lanceerde zijn dienst vorig jaar en heeft al duizenden snoepminnende gebruikers, zei oprichter en CEO Ronen Kiddo in een interview met Calcalist.

Kiddo zei dat hij het idee voor CandyBandy had bedacht nadat hij na een vakantie in Barcelona was teruggekeerd met een paar alfajores-koekjes die hij destijds voor zijn vriendin had gekocht. De koekjes waren zo goed dat Kiddo, toen ze op waren, zijn best deed om ze online te kopen, maar dat mocht niet baten.

Hij probeerde ook mensen uit Barcelona ertoe te brengen hem de koekjes te sturen, maar een infrastructuur om een ​​dergelijke transactie te vergemakkelijken ontbrak. ‘Ik herinner me dat ik dacht dat het gek was dat internet geen plaats had om lokale goederen te verhandelen’, zei hij.

Later besefte Kiddo dat de lokale bevolking niet alleen nieuwsgierige gebruikers betere traktaties kan bieden dan ze zelf hebben gekozen, maar dat het ervaren van voedsel en producten van verschillende plaatsen mensen openstelt voor de wereld.

Hoewel Kiddo niet precies kon achterhalen welke lekkernijen het populairst zijn op de website, zei hij wel dat goederen uit Israël erg in trek zijn op CandyBandy.