Israelische bedrijf Fiverr zegt dat hun freelancers de afgelopen 10 jaar $ 1miljard hebben verdiend

Een voorbeeld van een door AI gegenereerd merkpakket gemaakt door de logo-maker van Fiverr. 
(Courtesy / Fiverr, Titus media)

De in Israël gevestigde online marktplaats Fiverr zei dat freelancers op het platform meer dan $ 1 miljard hebben verdiend sinds de lancering van de site 10 jaar geleden.

Fiverr verbindt bedrijven met freelancers die digitale diensten aanbieden, zoals copyediting of website consulting. Het bedrijf zei dat het nu diensten aanbiedt in 300 categorieën in 160 landen en meer dan 5,5 miljoen bedrijven heeft bediend.

“Tien jaar verder en meer dan een miljard dollar verdiend door onze gemeenschap is een geweldige prestatie en een eerbetoon aan het werk dat de bekwame freelancers op ons platform elke dag doen om bedrijven wereldwijd te ondersteunen,” zei Fiverr mede-oprichter en CEO Micha Kaufman in een verklaring . “Ik kijk ernaar uit om deel te nemen aan de voortdurende evolutie van de freelance-economie in de komende 10 jaar.”

Om zijn eerste decennium van operaties te markeren, heeft Fiverr een lijst met 10 banen vrijgegeven die het niet bood toen het werd gelanceerd. De banen omvatten e-sports game coach, Snapchat video-editor, drone video-editor, Tinder profiel schrijver en augmented reality app-ontwikkelaar.

Vorige maand bracht het bedrijf een tool op basis van kunstmatige intelligentie uit om binnen enkele minuten een reeks bedrijfslogo’s te genereren , op basis van enkele voorkeursvragen.