Israelische bedrijf heeft diagnose-kit ontwikkeld waarbij resultaat coronatest in 25 min. bekend is

BATM Advanced’s diagnoseplatform NATlab door haar dochteronderneming Ador Diagnostics . Foto BATM

Het Israelische bedrijf BATM Advanced, een leverancier van realtime technologie voor netwerkoplossingen en medische laboratoriumsystemen, heeft donderdag bekendgemaakt dat het een snelle en nauwkeurige diagnosekit heeft ontwikkeld voor testen op het nieuwe coronavirus, bekend als 2019-nCoV.

BATM Advanced zei dat de kit, ontwikkeld door de bio-medische divisie, laboratoria in staat zal stellen te detecteren of een patiënt het virus binnen ongeveer 25 minuten heeft. De kit is getest door verschillende centrale laboratoria en ziekenhuizen en BATM zei dat het de productie van de kit in de Adaltis-faciliteit van het bedrijf in Rome zal beginnen.

Het bedrijf zei dat het samenwerkt met academische en onderzoeksinstellingen, voornamelijk in Europa, om de kit betaalbaar te maken voor grootschalige productie. BATM zei dat laboratoriumtests zo snel mogelijk zullen beginnen.

Dr. Zvi Marom, CEO van BATM, vertelt NoCamels dat het biomedische bedrijf een testsequentie van het virus en vervolgens het virus zelf heeft ontvangen. Dr. Marom zegt dat het bedrijf al een geavanceerde diagnosekit heeft die SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) en MERS (Middle East Respiratory Syndrome) kan detecteren “en COVID-19 is een gerelateerde ziekte, dus het idee is om de kit in staat te stellen om onderscheid tussen deze virussen te maken. “

Dr. Marom zegt dat BATM vanaf het begin van de uitbraak contact heeft gehad met collega’s in China en andere landen en zo veel mogelijk over het virus te weten te komen om diagnostische oplossing te ontwikkelen.

BATM zei dat het COVID-19-diagnosesysteem ook zal worden opgenomen in een reeks testkits waarmee kan worden gereisd naar plaatsen waar behoefte is aan testkits, die zijn ontwikkeld door dochteronderneming Ador Diagnostics, dat is gericht op de ontwikkeling van unieke in-vitro moleculaire diagnostiek. Ador ontwikkelde een moleculaire biologieoplossing genaamd NATLab die een snelle diagnose van bacteriële, virale of schimmelinfecties biedt binnen ongeveer 15-90 minuten, met behulp van DNA-bemonstering. NATLab ontving zijn eerste commerciële bestelling in januari.

“NATLab heeft 40 geregistreerde patenten en tests voor tropische ziekten zoals malaria en tuberculose, infecties zoals streptococcus [keelontsteking] en sepsis, en ook meningitis, dus nu met COVID-19 toegevoegd, kunnen laboratoria weten wie wat in ongeveer 25 minuten heeft,” zei Dr. Marom aan NoCamels.

“Wij geloven dat de strategie die we hebben aangenomen in onze bio-medische divisie correct blijkt te zijn, vooral in het licht van de huidige uitbraak van COVID-19,” zei Dr. Marom eerder in een persverklaring. “We kunnen nu snel diagnosesets leveren voor elke nieuwe ziekteverwekker die opduikt.

“Bovendien hebben we al zeer positieve feedback en aanzienlijke belangstelling ontvangen van verschillende toonaangevende medische instellingen die zijn begonnen met het testen van het eerste panel van de NATlab-oplossing van Ador en het toevoegen van COVID-19 zal de aantrekkingskracht en de waarde ervan aanzienlijk vergroten,” voegde hij eraan toe.

BATM zei dat de COVID-19-kit alle aanbevelingen van de US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ondersteunt en al interesse heeft gekregen van klanten in verschillende landen.

Dr. Marom vertelde NoCamels dat zodra de verspreiding van het virus stopt – hij suggereerde rond de Pesach tijd begin april – “we een beter idee hebben hoe we de volgende keer snel een diagnose kunnen stellen.”

Advertentie (4)