Israëlische thuis work-out apps houden uw conditie op peil tijdens het verplicht thuis zitten

Yoga thuis. Foto FitMyTime

De snelle wereldwijde verspreiding van coronavirus (Covid-19) heeft miljoenen mensen over de hele wereld in quarantaine geplaatst of vrijwillig in isolatie geplaatst. Hoewel ook sportscholen, fitnesscentra en yogastudio’s gedwongen zijn te sluiten totdat de crisis voorbij is, betekent dit niet dat je jezelf moet laten gaan.

Vooral als je binnenshuis opgesloten zit, heeft lichaamsbeweging duidelijke mentale en fysieke voordelen. Gelukkig zijn er met internet connectiviteit, een smartphone en wat gezonde motivatie nog steeds enkele goede manieren om je fitnessdoelen bij te houden vanuit het comfort van je woonkamer of slaapkamer.

Hieronder staan ​​zes in Israël gevestigde startups die online trainingstools aanbieden die kunnen helpen uw overgang van sportschool naar de luie stoel te voorkomen.

Fitness 22

De diverse Apps van Fitness22. Screenshot

Fitness22 Ltd. ontwikkelt een reeks fitness-apps voor thuistrainingen, waaronder een digitale personal trainer en een trainer-app voor onervaren joggers. De apps van het bedrijf bevatten een persoonlijke audiocoach die gebruikers begeleidt met instructies, specifiek voor hun fitnessniveau en fysieke conditie. Fitness22 heeft apps die helpen bij verschillende fitnessdoelen, waaronder aerobic conditie, krachttraining en om nog beter te slapen, en biedt ook trainingsprogramma’s die meerdere functies combineren in één georganiseerde training.

FitMyTime

Fit FitMyTime

FitMyTime ontwikkelt een online marktplaats die trainers en stagiaires van over de hele wereld verbindt voor live, online, één-op-één of groeps-fitness- en yogatraining. Op de website van het bedrijf kunnen gebruikers zoeken naar fitness- en wellness gerelateerde lessen, waaronder meditatie, workouts na de zwangerschap, beeldhouwen en toning, CrossFit, pilates en yoga. Gebruikers kunnen instructeurs of lessen zoeken op activiteitstype, instructietaal en prijs per uur.

EyeClick

Foto EyeClick

EyeClick Ltd. ontwikkelt interactieve spelhardware die elke fysieke ruimte, inclusief een woonkamer of slaapkamer, kan omzetten in een actieve speelplek door middel van een projectiescherm in combinatie met dubbele bewegingssensoren. Op het EyeClick-systeem zijn meer dan 200 interactieve games die beweging vereisen beschikbaar. De technologie wordt ook in ziekenhuizen gebruikt om jongere patiënten te helpen hun spierkracht te herstellen door middel van games. Het bedrijf vermeldt McDonald’s Corp, Domino’s Pizza Inc. en IKEA Systems BV als klanten.

BlazePod

Foto Blazepod

BlazePod Inc. ontwikkelt apparaten met ingebouwde sensoren die op de grond kunnen worden geplaatst of aan een bokszak of ander sportinstrument kunnen worden bevestigd. Het apparaat maakt verbinding met een mobiele app die de voortgang van de atleten volgt en tips en inzichten geeft over hun reactietijd en reflexen, evenals behendigheid, snelheid, balans en uithoudingsvermogen. De app van het bedrijf biedt ook individuele en groepstrainingen aan huis aan.

WizeCare

Foto Wizeccare

WizeCare Technologies Ltd. ontwikkelt tools voor fysiotherapie en revalidatiesessies op afstand. WizeCare biedt software waarmee zorgverleners hun patiënten kunnen begeleiden tijdens revalidatie-oefeningen thuis. Het WizeCare-systeem genereert gepersonaliseerde begeleidingsvideo’s voor elke patiënt, volgens de specificaties van de therapeut. Zorgverleners kunnen ook kiezen uit een bestaande bibliotheek met video’s. De therapeut kan de therapietrouw en mijlpalen van patiënten volgen en het programma daarop aanpassen. In 2018 werkte het bedrijf samen met de Cleveland Clinic, die wordt beschouwd als een van de beste ziekenhuizen in de Verenigde Staten

MoonRun

Foto MoonRun

MoonRun ontwikkelt een slingtrainer met bewegingssensoren voor aerobic oefeningen thuis. Het apparaat controleert gecontroleerde fysieke bewegingen zoals lopen, rennen, sprinten, draaien, springen en hurken in een virtual reality-omgeving. Het apparaat weegt 1,5 kilo en kan simpel aan een deur of paal worden gehangen en de ingebouwde sensoren kunnen volgens het bedrijf communiceren met elke fitness-app van anderen. Het apparaat van het bedrijf was te zien in de Israëlische versie van de show ‘Shark Tank’.

Advertentie (4)