Minister van Landbouw heeft opdracht gegeven eieren te importeren

Seder schotel.

Waar in Nederland en veel andere landen er een run op toiletpapier ontstond is er in Israël sprake van een run op eieren die in veel supermarkten nu zijn uitverkocht. Mensen slaan namelijk grote hoeveelheden eieren in met het oog op het Pesach feest waarbij tijdens het vieren van de Seder eieren worden gebruikt.

Vandaar dat Minister van Landbouw Tzachi Hanegbi zijn kantoor de opdracht heeft gegeven voor de invoer van eieren uit Europa, aangezien er in het hele land wijdverbreide tekorten werden gemeld.

In veel supermarkten waren de eierrekken leeg en waar nog sprake was van enige enige voorraad, mochten klanten slechts maximaal 2 dozijn eieren kopen. Een supermarkt in Jeruzalem stond alleen toe dat eieren werden verkocht aan mensen die die inkopen deden van NIS 150 (€ 38) of meer.

Een ambtenaar van het ministerie van Landbouw vertelde de Ynet nieuws dat er duidelijk sprake is van het hamsteren van eieren na waarschuwingen van de regering dat er een grote kans bestaat dat het land een volledige afsluiting kan verwachten om verdere besmettingen door het coronavirus in te dammen.