Palestijnse official “ons voorstel grenzen 1967 maakt deel uit van plan Israel te vervangen”

Top Fatah-functionaris Tawfiq Tirawi laat door de Coronavirus crisis zijn beleid om Israëls bestaansrecht te ontkennen niet beïnvloeden en promoot het idee dat heel Israël “Palestina” is, of in zijn woorden: “Palestina is heel Palestina.”

In een interview eerder deze maand herhaalde Tirawi, commissaris van Fatah en lid van het Centraal Comité, zijn standpunt dat de grenzen van 1967 – waarvan de PA beweert dat het tevreden zal zijn met “Palestina” – niet het doel van de PA zijn. Alle Israëlische steden zoals “Haifa, Jaffa, Acre”, zegt hij, zijn ook “Palestina”:

Tirawi: “Mijn thuisland is Nablus, Jenin, Haifa, Jaffa, Acre. (De laatste drie zijn Israëlische stedens). Daarom is mijn thuisland heel Palestina, en dit is waar ik mee ben opgegroeid. En ik zeg altijd dat Palestina heel Palestina is. Dit is verre van de plannen die [in Oslo] werden aangeboden om iets voor ons volk te bereiken … Toen de Palestijnse leiding de Fatah-beweging oprichtte [in 1965], deed ze voorstellen. Vervolgens volgde het eerste voorstel voor heel Palestina – het eerste voorstel [in 1965,] zocht een democratische staat die de moslims, christenen en joden zal omvatten. [In 1993 bracht Fatah] de kwestie van de [kleinere] Palestijnse staat aan de grenzen van 1967 ter sprake. Dit was om iets voor onze mensen te bereiken. Ik zeg je echter: vergeten we dat Jaffa van ons is? Nee. Dat Acre is van ons? Nee. Dat Nazareth van ons is? Nee. ( Alle drie zijn Israëlische steden). Ik ben hiervan overtuigd en dit is mijn standpunt dat ik altijd zeg en presenteer. Altijd.“[Facebook-pagina van Fatah Central Committee-lid Tawfiq Tirawi, 10 maart 2020]

Onlangs nam Tirawi ook deel aan een evenement waarbij een enorme poster met de PA-kaart van “Palestine” werd getoond, die heel Israël als “Palestina” samen met de PA-gebieden presenteert. De kaart is opgebouwd uit puzzelstukjes in de kleuren van de Palestijnse vlag.

Geposte tekst: “[lid van het Centraal Comité van Fatah en commissaris van populaire organisaties van Fatah] Majoor-generaal Tawfiq Tirawi neemt deel aan de inauguratie van het nationale werkkamp voor vrouwen in 2020 in het Jericho en [Jordan] Valley district”[Facebook-pagina van Fatah Central Committee-lid Tawfiq Tirawi, 2 maart 2020]

Palestinian Media Watch heeft Tirawi’s mening ontmaskerd dat ” Palestina” zich uitstrekt van de Jordaan tot de Middellandse Zee en ” waqf ” is – een onvervreemdbare religieuze gave in de islamitische wet.

Tirawi’s ideologie dat ‘Palestina’ heel Israël omvat en Israël vervangt, is geen eenzame extremistische claim in de PA. Zoals PMW herhaaldelijk heeft aangetoond, weerspiegelt het eerder het standpunt van het zogenaamde “gematigde” Palestijnse leiderschap. Het is de ideologie die het PA-curriculum onderwijst aan Palestijnse schoolkinderen. Het is de ideologie van andere Fatah-leiders. Het is ook de ideologie van de Palestijnse terreurorganisaties zoals het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina en Hamas.

Advertentie (4)