Twee vriendinnen uit Californië maken alijah en slagen succesvol voor IDF trainingscursus

Omer Levi en Oria Zisso zijn te zien voor de IDF-diploma-uitreiking. foto: IDF spokesman.

Twee jeugdvriendinnen uit Californië hebben samen alijah gemaakt (emigratie naar Israël) en studeerden vorige week af aan dezelfde IDF-cursus. Ze zijn fitnesstrainers geworden voor gevechtssoldaten van het Israëlische leger. Via Facebook konden hun ouders live meekijken naar de afsluitingsceremonie.

De families van Omer Levi en Oria Zisso waren oorspronkelijk van plan om vanuit de Verenigde Staten naar Israël te vliegen om daar de ceremonie bij te wonen. Het coronavirus gooide roet in het eten, maar de moderne technologie bracht uitkomst.

Omer Levi en Oria Zisso groeiden samen op in Californië en besloten gezamenlijk na de middelbare school om alijah te maken. Ook wilden ze dezelfde cursus volgen om fitnesstrainers te worden voor IDF-gevechtssoldaten.

Ze maakten alijah in juli 2019 en gingen samen in december 2019 in dienst bij de IDF. Vorige week sloten ze hun intensieve cursus van drie maanden als fitnesstrainers af.

Volgens Omer Levi was de cursus de meest intense en uitdagende training die ze ooit had gehad. “Ik heb veel over mezelf geleerd, over mijn unieke vaardigheden en verantwoordelijkheid.”

Ook merkte ze op dat haar Hebreeuws is verbeterd en dat ze een band heeft met veel nieuwe vrienden die haar kunnen helpen haar nieuwe leven in Israël te beginnen.

Over het feit dat haar ouders niet aanwezig konden zijn, zei Levi: “Mijn ouders zouden me komen verrassen, maar ze konden uiteindelijk niet komen vanwege de coronavirus situatie. Ook kan ik ze niet bezoeken.”

“Maar ook al konden mijn ouders niet komen. Mijn commandanten probeerden de ceremonie zo goed mogelijk te laten verlopen en zoveel mogelijk voor me te zorgen. Ik was ook heel blij dat mijn ouders de ceremonie via een live feed hebben gezien. Ze zijn fysiek ver weg, maar altijd in mijn hart”, voegde ze eraan toe.

Oria Zisso voegde daar aan toe dat: “het een beetje moeilijk was voor mij zonder mijn familie hier, omdat ik ze op dat emotionele moment bij me wilde hebben.”

Gluzman zei dat de commandanten hun cadetten beloven dat ze, net zoals ze familie zijn geweest tijdens de zware cursus, ook familie voor ze zijn tijdens de ceremonie.

De luitenant zei dat de cadetten ‘een lange reis hadden gemaakt… vol met fitnessoefeningen en -tests… leeraspecten van de fysiologie’ en dat ze ‘hun taken op het hoogste niveau vervullen’.

Advertentie (4)