Vier nieuwe coronavirus besmettingen in Israel, totaal nu 25

Aankomst enkele passagiers op Ben Gurion Airport. Screenshot YouTube

Het aantal met het coronavirus besmette mensen in Israel is opgelopen naar 25, door vier nieuwe gevallen die positief op het virus hebben getest. Zoals gebruikelijk in Israel zijn alle details waar deze mensen zijn geweest en met welke vluchten ze uit Spanje en Italie kwamen openbaar gemaakt. Premier Netanyahu heeft in een toespraak gezegd dat er volgens he sprake is van een wereldwijde pandemie.

De vier personen die de lijst met besmette personen op 25 brachten in Israel waren het land binnengekomen vanuit Madrid en Barcelona, en Athene en V.enetië.

Vluchtnummers en andere details welke plekken in Israel zij waren geweest zijn zoals gebruikelijk in Israel meteen openbaar gemaakt.

Premier Netanyahu heeft gisteravond in een toespraak gezegd dat er wat hem betreft sprake is van een wereldwijde pandemie.

Hij vertelde dat er inmiddels wordt gewerkt aan een plan waarbij de IDF en jeugd verenigingen openbare ruimten, zoals bus-en trein stations met een bleekmiddel zullen gaan ontsmetten.

Hij heeft verder de Israelisch luchtmacht opgedragen te zorgen dat essentiële producten vanuit het buitenland naar Israel worden gebracht, nu El Al en buitenlandse luchtvaartmaatschappijen vluchten van en naar Israel annuleren.

Inmiddels is ook bekend geworden dat er binnen een aantal uren bekend zal worden gemaakt dat passagiers uit New York en de staten Californië en Washington ook in in quarantaine moeten na aankomst in Israel. Amerikaanse passagiers mogen het land alleen in als ze een plek hebben waar ze 14 dagen in quarantaine kunnen.

De officiële bekendmaking is echter uitgesteld door onenigheid over dit besluit binnen de Israelische regering, omdat sommige ministers bezorgd zijn dat dit besluit de banden met Amerika zou kunnen schaden.