Israëliërs uit Nederland 14 dagen in quarantaine; Nederlanders komen Israël niet meer in

De anders zo drukke aankomsthal op Ben Gurion airport. Screenshot YouTube

Zoals verwacht is besloten dat Israëlische reizigers uit Nederland, België en Noorwegen 14 dagen thuis in quarantaine moeten blijven. Houders van de Nederlandse nationaliteit komen Israël voorlopig niet meer in. Dit besluit is genomen vanwege het toenemende aantal patiënten met het coronavirus, onder andere in Nederland.

De Israëlische luchtvaart maatschappij El Al had al eerder aangekondigd vanaf zondag haar activiteiten op Schiphol te staken. Er vinden geen vluchten van en naar Israël meer plaats.

Dit besluit heeft mede te maken met het feit dat er nog maar heel weinig Israëliërs naar het buitenland vliegen. Dit na het advies van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid om alleen naar het buitenland te reizen indien strikt noodzakelijk.

Het is niet bekend hoelang deze maatregel gaat duren. Gezien het feit dat Israël 25 coronavirus patiënten telt, mag worden verondersteld dat de beperkingen voor de komende 3 – 4 weken gelden.

Deze nieuwe maatregel betekend een harde klap voor het toerisme in Israël. Veel gidsen bijvoorbeeld komen nu werkeloos thuis te zitten.

De hotelindustrie in Israël hoeft zich op dit moment nog geen zorgen te maken. Veel Israëliërs boeken nu hotelkamers in Eilat en noord Israël voor de komende Pesach periode, terwijl ze normaal gesproken naar het buitenland gaan.

Inmiddels hebben meer luchtvaartmaatschappijen besloten hun vluchten naar Israël te staken. Na Lufthansa, Iberia, Wizz Air en Alitalia heeft nu ook Air France besloten voorlopig niet meer naar Israël te vliegen.

Advertentie (4)