Volgens Palestijnen is de “Joodse geschiedenis van Jeruzalem “een fabel”

Screenshot YouTube

Wat moeten we denken van mensen die de aanwezigheid van Joden op de Tempelberg een ‘verontreiniging’ noemen? Hoe vaak horen we dit niet van Palestijnse leiders en “geschiedkundigen”? Palestinian Media Watch betrapte de officiële zender van de Palestijnse Autoriteit voor de zoveelste keer op het verspreiden van leugens.

De waarheid is dat de Palestijnse Autoriteiten niet kunnen erkennen dat hun Moskee boven op Joodse Tempels staat. Dit brengt namelijk het hele Palestijnse verhaal in de war, want wie zijn dan eigenlijk de kolonisten? Daarom liegt de Palestijnse Autoriteit regelmatig tegen de Palestijnse bevolking dat er Jeruzalem geen joodse geschiedenis heeft, ondanks uitgebreid en sluitend archeologisch bewijs van het tegendeel. De PA moet aan dit valse verhaal vasthouden om haar afwijzing van het bestaansrecht van Israël te rechtvaardigen. 

Wel vreemd dat de hoofdstad van Israël sinds mensenheugenis bekend staat onder de naam Jeruzalem en niet Al-Quds, de naam die Arabische kolonisten het hebben gegeven. Bovendien verwijst Al-Quds, de heilige plek, naar de Joodse Tempels waarvan de Palestijnen beweren dat ze niet hebben bestaan.

Hier volgen enkele recente voorbeelden van de ontkenning van de joodse geschiedenis en het antisemitische idee dat Joden op de Tempelberg de Al-Aqsa-moskee-verbinding ‘verontreinigen’ – allemaal verspreid door officiële PA-bronnen:

PA: Joden “verontreinigen onze Al-Aqsa-moskee”

Officiële verteller van PA-tv: “De gezegende Al-Aqsa-moskee (dwz de Tempelberg) wordt onderworpen aan vele methodische vormen van judaïsering, waaronder bijna dagelijkse invasies van kuddes kolonisten die worden ondersteund door de bezettingsautoriteiten en onder bescherming van de Israëlische politie … Ze verontreinigen onze Al-Aqsa [moskee] . “[Official PA TV, filler genaamd Jerusalem , 13 november 2019 en 28 januari 2020]

De officiële zender van de Palestijnse autoriteiten zond dit opnieuw uit op 28 januari 2020, de dag dat de Amerikaanse president Trump zijn vredesplan voor het Midden-Oosten openbaarde.

De PA en haar leiders proberen de indruk te wekken dat de hele Tempelberg deel uitmaakt van de Al-Aqsa-moskee. Daarom belasteren ze elke aanwezigheid van Joden op de berg als een “invasie”, zoals de verteller van de PA-tv zegt. Opgemerkt moet worden dat Joden die de Tempelberg bezoeken slechts enkele delen van de open gebieden mogen betreden en niet in de buurt van de Al-Aqsa-moskee of de Rotskoepel kopen. De Israëlische politie verbiedt joden te bidden op de Tempelberg omdat Palestijnen anders gewelddadig worden.

PA ontkent joodse geschiedenis: Israël zoekt “bewijs van de vermeende tempel”, verzint “denkbeeldige geschiedenis … in Jeruzalem”

Officiële verteller van PA-tv: “De bezettingsautoriteiten waren van plan een aantal tunnels uit te graven onder de omgeving van de Al-Aqsa-moskee in een poging bewijs of artefacten van de vermeende tempel te vinden. Een zoektocht naar joodse archeologische artefacten zal waarschijnlijk het bewijs vormen van de historische aanwezigheid van joden in Jeruzalem, aangezien de bezettingsautoriteiten ernaar streven een denkbeeldige geschiedenis te verzinnen, terwijl ze beweren dat de archeologische vondsten verband houden met de Hebreeuwse periode in Jeruzalem.” [Official PA TV, filler genaamd Jerusalem , 13 november 2019 en 28 januari 2020]

PA: Het joodse ‘vermeende tempelverhaal’ in Jeruzalem is ‘een mix van fabels en mythen’

Officiële verteller van PA-tv:  “Alles is hier [in Jeruzalem] veranderd vanwege de acties en de plannen van de bezetting, en alles dreigt in te storten. [Israëlische opgravingen zijn] vanwege de uitvinding van het vermeende tempelverhaal dat niets anders is dan een mix van fabels en mythen gemaakt om politieke redenen die gericht waren op Palestina en Jeruzalem bestempelden als bestemming. Het dient de doelen van de bezetting en het kolonialisme. Dit is de grootste misdaad van het verdraaien van de geschiedenis en het judaïseren van de geografie. [Officieel PA TV News, 17 januari 2020]

Advertentie (4)