Duizenden van over de hele wereld zongen mee met Koolulam uit Israël (video)

Screenshot YouTube

Het coronavirus heeft alle massale zangevenementen van Koolulam geannuleerd, waardoor ze gedwongen zijn online te gaan. Tot hun verbazing namen meer dan 5.000 mensen uit 66 landen deel aan het zingen van de Coldplay hit “Fix It”.

‘Fix You’ van Coldplay werd gezongen door jong en oud, vanuit hun huizen en achtertuinen, in de cockpit van een vliegtuig, vanuit kantoren en slaapkamers, met een koptelefoon en meer dan één knalgeel overhemd.

“We hebben video’s opgestuurd gekregen uit Indonesië, Maleisië, India, Mexico, Brazilië, Canada en Australië, eigenlijk van over de hele wereld”, zegt Michal Shahaf, mede-oprichter van Koolulam en CEO van de groep. ‘Ik zal je de waarheid vertellen, zei ze tegen de Times of Israël, ik had nooit kunnen vermoeden dat we zo ver zouden komen en ik ben zo blij dat we zoveel mensen hebben bereikt.’

Koolulam staat bekend om het creëren van massale zangevenementen, waarbij honderden of duizenden mensen urenlang bijeenkwamen, verschillende delen van één nummer leerden en opnamen maakten op één avond.

Met het voortdurende coronavirus zijn die evenementen helaas afgelast.

Maar het Koolulam-team zet door en koos een nummer dat hoop zou geven en aansluiting zou vinden bij de huidige situatie, zei Shahaf.

‘Het nummer vertelt dat we zelfs op de donkerste momenten nog steeds het licht kunnen zien en dit is wat we proberen te zeggen’, zei ze. “Deze situatie is wereldwijd, iedereen lijdt, maar je kunt nog steeds plaatsen en dingen vinden die ons de weg wijzen. Ze hebben misschien onze vrijheid genomen, maar niet ons hart of onze liefde of vriendschappen, of de dingen die ertoe doen. Dat is wat we probeerden te laten zien in de video. ‘

Het Koolulam-team bedacht het plan terwijl ze allemaal in quarantaine thuis zaten in Israël, nadat een evenement in Mexico drie uur voor aanvang was geannuleerd.

Ze gaven de deelnemers de opdracht een van de drie delen te kiezen – sopraan, alt of bariton – en dat vervolgens in te studeren. Deelnemers hadden ongeveer een week de tijd om hun video’s in te sturen, met een bericht over hun persoonlijke hoop voor deze periode tijdens de corona-pandemie. De video’s werden daarna door Koolulam bewerkte.

Het Coldplay-nummer is een bijzondere favoriet van het Koolulam-team vanwege het inspirerende voorbeeld van de band van artiesten die mensen proberen te verbinden door middel van muziek, zei Shahaf.

‘Het zou een grote eer zijn als ze het met hun fans zouden delen’, zei ze. ‘Dat zouden we geweldig vinden.’

Dit is waarschijnlijk niet de laatste keer dat Koolulam een ​​dergelijke wereldwijde inspanning organiseert, zei Shahaf.

‘De hele betekenis van Koolulam is samenkomen, en ik denk dat het lang zal duren voordat we elkaar fysiek kunnen ontmoeten’, zei ze. ‘Voorlopig blijven we doen wat we kunnen.’

Advertentie (4)