Geen overeenkomst Gantz en Netanyahu

Netanyahu, Rivlin Gantz. Foto by Kobi Gideon / GPO

De vanochtend gehouden bespreking tussen Blauw & Wit leider Benny Gantz en Likud leider Netanyahu, is zonder overeenkomst geëindigd.

Premier Benjamin Netanyahu en Blauw & Wit leider Benny Gantz ontmoetten elkaar maandagochtend in de residentie van de premier in Jeruzalem te midden van voortdurende inspanningen om een ​​regering van nationale eenheid te vormen, maar verlieten de vergadering zonder akkoord.

Berichten in de Hebreeuwse media suggereerden dat Gantz en Netanyahu het oneens zijn over het gerechtelijk comité, een heet hangijzer voor Netanyahu gezien zijn rechtszaak wegens corruptie. Na het verlaten van de residentie van de premier ging Gantz naar de Knesset, waar hij de bevordering van anti-Netanyahu wetgeving in de Knesset zal toestaan.

Een van die wetsvoorstellen verbiedt Netanyahu een regering samen te stellen zolang zijn proces wegens corruptie voort duurt.

Een bron die betrokken is bij de onderhandelingen tussen de twee partijen vertelde Ynet maandagochtend dat een overeenkomst kon worden ondertekend en dat de onderhandelingsteams de hele nacht door hadden onderhandeld en tot een overeenkomst waren gekomen over de rotatie tussen Gantz en Netanyahu voor het premierschap.

‘De kwestie is nu afhankelijk van de wil van Netanyahu om dat dan ook te doen’ volgens de bron tegen Ynet. De bijeenkomst op maandagochtend was bedoeld om te proberen andere meningsverschillen te overbruggen.

Bronnen in Blauw & Wit vertellen KAN-nieuws dat de twee partijen nog steeds niet het punt hebben bereikt waarop ze een overeenkomst kunnen ondertekenen.

Advertentie (4)