In Israël gaan scholen voor speciaal onderwijs na Pesach weer open

Screenshot YouTube

Na de komende Pesach vakantie zullen 2400 kleuterscholen voor speciaal onderwijs en nog eens 426 scholen, die gesloten waren wegens het coronavirus, weer opengaan kondigde Aryeh Moore, adjunct-directeur van de veiligheidsafdeling van het ministerie van Onderwijs, woensdagochtend aan.

In totaal zullen ongeveer 52.000 leerlingen uit het speciaal onderwijs terugkeren om in kleine groepen te studeren volgens duidelijke en nauwkeurige richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid.

De aankondiging werd gedaan aan een speciale commissie die zich bezighoudt met de voorbereidingen voor het volgende schooljaar in het speciaal onderwijs, onder leiding van MK Nitzan Horowitz.

Shmuel Abouab, directeur-generaal van het ministerie van Onderwijs, verklaarde dinsdag dat de terugkeer naar het onderwijs zal plaatsvinden in een eerste fase van vier uur, in drie uur ploegen per week, waarbij in de komende dagen verder zal worden geëvalueerd wanneer alle scholieren weer volledig naar school gaan.

Scholen en universiteiten in Israël zijn sinds begin maart gesloten, toen premier Benjamin Netanyahu procedures initieerde om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, hoewel de kleuterscholen en instellingen voor speciaal onderwijs destijds niet meteen dicht gingen.

Het ministerie van Onderwijs kondigde vorige week ook aan dat toelatingsexamens die middelbare scholieren afleggen, in het Hebreeuws bekend als de “bagrut”, vanwege de pandemie in een nood-formaat zullen plaatsvinden .