Israëliërs doneren 1,8 miljoen shekel aan tweeling waarvan moeder overleden is aan COVID-19

Tamar Peretz-Levi, 49, van Lod, die op 31 maart 2020 stierf aan het coronavirus. Foto screenshot TV

De Israëlische bevolking heeft binnen 24 uur al ruim 1,8 miljoen shekel (460.000 euro) gedoneerd om de 4-jarige tweeling te helpen die wees is geworden nadat hun moeder Tamar Peretz-Levi, 49, dinsdag overleed aan de gevolgen van COVID-19.

Donaties kunnen worden gegeven op JGive. Fondsenwervers hadden als doel gesteld om het bedrag van 1.8 miljoen shekel (450.000 euro) in een maand op de halen. In plaats daarvan is dit binnen 24 uur gelukt.

Tamar Peretz-Levi, 49, overleed dinsdag aan de gevolgen van het coronavirus en liet een tweeling van 4 jaar achter.

Na jarenlang te hebben geprobeerd kinderen te krijgen lukte dat 4 jaar geleden en werd de tweeling geboren. Haar echtgenoot overleed echter plotseling aan een hartstilstand, een paar maanden na de geboorte van de kinderen.

Het verhaal over haar dood kwam in Israël volop in het nieuws en bracht een schok door het land teweeg vanwege de trieste achtergrond. Maar Israël zou Israël niet zijn als men niet de helpende hand zou uitsteken.

Het initiatief om geld in te zamelen, werd spontaan gestart door een aantal inwoners van Lod en de burgemeester van de centrale stad, waar Peretz-Levi vandaan kwam.

Een van de mensen achter de inzamelingsactie, Yossi Davidov, zei dat hij aanvankelijk sceptisch was dat ze hun doel konden bereiken vanwege het grote aantal Israëliërs dat is ontslagen of met onbetaald verlof is gestuurd vanwege de virusuitbraak.

Burgemeester Yair Revivo zegt dat het geld naar een stichting gaat die ervoor zorgt dat het alleen zal worden gebruikt voor de kinderen van Peretz-Levi.

We zijn gebroken, maar we zullen opstaan ​​en de kinderen met alle liefde van de wereld grootbrengen’, vertelde haar nichtje aan Ynet.