Nieuw ontwikkelingen in Israël tegen het coronavirus

Afdeling van het Sheba Medical Center. Foto Sheba

Er zijn een aantal nieuwe ontwikkelingen in Israël gaande die te maken hebben met het gevecht tegen het coronavirus en die we u niet willen onthouden.

Met in het achterhoofd wat er in Zuid Korea gebeurde toen psychiatrische patiënten met coronavirus besmet raakten en verplegend personeel agressief ging aanvallen, besloot het personeel van het Sheba Medical Center in Ramat Gan dat Israël dringend een plan nodig had voor het geval dat het coronavirus onder de 3.500 psychiatrische patiënten van het land zou uitbreken.

“De situatie die we hebben voorkomen, is geen sciencefiction, het gebeurde in Zuid-Korea en ook in China”, vertelde Mark Weiser, hoofd van de psychiatrische afdeling van Sheba, aan The Times of Israel. “We hebben gezien hoe snel het virus zich kan verspreiden op een psychiatrische afdeling, en hoewel patiënten doorgaans niet oud zijn, lopen ze risico vanwege verschillende aandoeningen en omdat velen antipsychotica gebruiken.”

Na eerst te hebben getraind met acteurs om de situatie na te spelen als een psychiatrische patient besmet zou raken, is er nu een speciale isolatie afdeling geopend in het Sheba Medical Center waar inmiddels vier patiënten zijn opgenomen.

Een andere belangrijke ontwikkeling is dat twee militaire radarsystemen, ontwikkeld door Elbit en Israel Aerospace Industries, zijn aangepast door het National Emergency Team van het Ministerie van Defensie en het ministerie van Defensie Onderzoek en Ontwikkeling (DDR & D) om op afstand de vitale functies van coronavirus patiënten te monitoren en te meten met behulp van een combinatie van radar en elektro -optische sensoren.

Radarsysteem dat wordt gebruikt om de Israëlische grens te beschermen, wordt nu gebruikt om corona patiënten te monitoren. Foto Ministerie van defensie

Pols, ademhalingsfrequentie en temperatuur worden gemeten met de combinatie van radar en elektro-optische sensoren van het systeem. Ze worden weergegeven op een monitor zodat een arts deze veilig van afstand kan bekijken in een steriele omgeving zonder contact met de patiënt en het risico op infectie.

De gegevens worden weergegeven in een grafische gebruikersinterface die besluitvormingsprocessen vergemakkelijkt.

Het eerste detectie subsysteem is gebaseerd op verschillende radars, waaronder een zeer gevoelige die is ontwikkeld door EchoCare , onderdeel van de deep-tech incubator van Elbit Systems, het tweede detectie subsysteem is een “unieke elektro-optiek met thermische mogelijkheden”, ontwikkeld door het defensiebedrijf.

“De integratie van de detectiesubsystemen en de real-time datafusie zullen ons in staat stellen om snelle COVID-19-tests uit te voeren vanaf een paar meter afstand”, zei Elbit in een verklaring, eraan toevoegend: “Een dergelijk testsysteem stelt ons in staat om kunstmatige Intelligentiemogelijkheden om patronen en context te identificeren en waardevolle inzichten te verschaffen om medische procedures in de strijd tegen het virus te verbeteren. “

Onderzoeker in het Migal Instituut. Screenshot YouTube

In een andere ontwikkeling is dinsdag bekend gemaakt dat het Israel Institute for Biological Research (IIBR) is begonnen met het testen van een prototype voor een COVID-19-vaccin op knaagdieren in zijn biochemisch laboratorium, vertelde een bron dinsdag aan Reuters.

Op 1 februari had premier Netanyahu het IIBR, in Ness Ziona, opdracht gegeven om mee te doen aan de strijd tegen de pandemie van het coronavirus, wat leidde tot een versoepeling van de geheimhouding door samen te werken met burgerwetenschappers en particuliere bedrijven.

In een verklaring zei het kantoor van Netanyahu dat IIBR-directeur Shmuel Shapira hem had geïnformeerd over “aanzienlijke vooruitgang” bij het ontwerpen van een vaccin prototype en dat het instituut “momenteel een model voorbereidt voor het starten van een dierproeven.”

In zeldzame openbare opmerkingen zei Eran Zahavy, chief innovation officer van IIBR vorige week al dat het instituut zijn volledige focus had verlegd naar het nieuwe coronavirus, waarbij drie groepen probeerden een vaccin te ontwikkelen tegen de COVID-19-ziekte die het veroorzaakt, en anderen die mogelijke behandelingen onderzoeken.