Israelische startup Anodot haalt $35 miljoen investering binnen ondanks coronavirus pessimisme

Screenshot Anadot .

In een tijd van pessimisme vanwege de coronavirus pandemie, heeft Anodot begin deze week een nieuwe investering van 35 miljoen dollar binnengehaald. De totale investering in Anodot is hiermee gestegen tot 62.5 miljoen dollar. De Israelische hightech startup houdt zich bezig met autonome bedrijfsmonitoring door middel van Kunstmatige Intelligentie.

Intel Capital leidde de financieringsronde, het investeringsverhikel van chipgigant Intel, met deelname van SoftBank Ventures Asia, Samsung NEXT en La Maison. Bestaande investeerders Disruptive Technologies, Aleph en Redline Capital Management namen opnieuw deel.

Vooral telecom en online bedrijven zien in toenemende mate de noodzaak van het kunnen herkennen van belangrijke gegevens in real-time o.b.v bedrijfsdata analyses.

Ondernemingen in de online financiële dienstverlening (Fintech), de online marketing branche en ecommerce zijn bijzonder afhankelijk van enorme hoeveelheden online data.

Met het autonome monitoring platform van Anodot, worden alle (kritieke) data stromen van een bedrijf continue in de gaten gehouden, en wordt direct gewaarschuwd in geval van bijvoorbeeld incidenten.

Anodot is een speler in de wereldmarkt van business analytics, waarin circa 30 miljard dollarper jaar omgaat. Het bedrijf maakt gebruik van Machine Learning om ‘big data’ van grote aantallen digitale bronnen gelijktijdig te analyseren en te correleren.

Dagelijks volgt het platform al meer dan 400 miljoen statistieken, op basis waarvan meer dan 4 miljard autonome beslissingen worden genomen.

“Bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met marktonzekerheid en krijgen maar moeilijk inzicht in complexe datastromen. Er is te weinig grip op bedrijfsincidenten die leiden tot onvoorziene kosten en die van grote invloed kunnen zijn op partners en klanttevredenheid”, zegt David Drai, de CEO en medeoprichter van Anodot.

“Wij kiezen voor een nieuwe benadering van bedrijfsmonitoring. Door te focussen op autonome (zelfregelende) monitoring op gedetailleerd niveau, helpen we onze klanten in real-time aan de juiste informatie. Hiermee kunnen problemen direct worden aangepakt, gaat er geen kostbare tijd verloren en wordt verdere schade voorkomen. We gaan het nieuwe kapitaal gebruiken om het platform verder te ontwikkelen en ons team uit te breiden, zodat we bedrijven nog beter en efficiënter van dienst kunnen zijn”, aldus Drai.

Anodot levert haar services aan bekende bedrijven zoals T-mobile, Atlassian, Bird en andere grote wereldspelers, die om juridische redenen in dit artikel niet genoemd mogen worden.

Sommige van deze klanten spreken van jaarlijkse kostenbesparingen die in de miljoenen euro’s lopen.

Advertentie (4)