Keren Hayesod geeft wereldwijd leningen zonder rente aan Joodse gemeenschappen

Foto: Jewish Agency

Er worden leningen zonder rente ter beschikking gesteld aan Joodse gemeenschappen over de hele wereld om ze te helpen de economische crisis te doorstaan ​​die is veroorzaakt door de maatregelen tegen het coronavirus.

Het Joods Agentschap voor Israël lanceert samen met partners Keren Hayesod en de Joodse Federaties van Noord-Amerika het “COVID-19-leningsfonds voor gemeenschappen in crisis”. De leningen worden beschikbaar gesteld als reactie op dringende oproepen van Joodse gemeenschappen uit onder meer Italië, Spanje, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika voor onmiddellijke financiële hulp.

Onder de voorwaarden van het fonds zullen organisaties buiten Noord-Amerika die zich toeleggen op het verlenen van diensten die essentieel zijn voor het voortbestaan ​​van joodse gemeenschappen, en die nu het risico lopen de crisis niet te te overleven, renteloze leningen worden aangeboden.

“We hebben te maken met een ongekende crisis die elk aspect van het leven treft, inclusief de joodse wereld” zegt Isaac Herzog, voorzitter van de The Jewish Agency.

The Jewish Agency zal, samen met onze partners in Keren Hayesod en JFNA, werken aan het voortbestaan ​​van Joodse gemeenschappen en hun vitale activiteiten. Het Joodse volk is meer dan ooit verantwoordelijk voor elkaar. En we verwelkomen de steun van iedereen die in ‘Klal Yisrael’ (heel Israël) gelooft.

In de beginfase zal het fonds 10 miljoen dollar beschikbaar stellen, in leningen tot $350.000 per gemeenschap of organisatie.

De leningen zullen aan het einde van het eerste jaar in vier termijnen, over een periode van vier jaar, worden betaald. Vertegenwoordigers van de drie partnerorganisaties zullen samen met een adviescommissie van financiële experts uit Europa en Zuid-Amerika toezicht houden op het fonds.

Organisaties zoals educatieve programma’s, jeugdgroepen, musea en andere culturele programma’s en vrijwilligersgroepen moeten allemaal diep graven in hun financiële reserves, maar geen enkele van hen zal voor onbepaalde tijd kunnen overleven zonder inkomen. Velen hebben al medewerkers moeten laten gaan.

Volgens Amira Ahronoviz, CEO van The Jewish Agency, is het moment gekomen om de gemeenschappen bij te staan die Israël jarenlang gesteund hebben en nu zelf nu steun nodig hebben.

“Het is onze morele plicht als een wereldwijd Joods collectief om er voor hen te zijn en voor veel andere gemeenschappen die in deze moeilijke tijd in nood verkeren.”

De partnerorganisaties hebben gezegd dat alle andere filantropische instellingen die met hen willen samenwerken, van harte welkom zijn om dat te doen. Iedereen die geïnteresseerd is, kan een e-mail sturen naar danyellen@jafi.org.

Advertentie (4)