Moovit biedt oplossing voor essentiële werkers zonder eigen vervoer

Screenshot Moovit

De Israëlische App Moovit, die wereldwijd, ook in Nederland, wordt gebruikt voor het vinden van de beste verbinding met het openbaar vervoer, heeft een oplossing bedacht voor bedrijven met wagenparken om deze in te zetten voor on-demand vervoer van essentiële werknemers.

Omdat het gebruik van het openbaar vervoer sterk is gedaald als gevolg van de COVID-19-regelgeving, heeft Moovit besloten een on-demand dienst te lanceren om essentiële werknemers veilig naar hun werk en terug naar huis te brengen.

In normale tijden biedt Moovit uitgebreide informatie over het openbaar vervoer aan de tientallen miljoenen gebruikers van de app over de wereld.

De oplossing stelt vervoersbedrijven en grote bedrijven in staat om hun bestaande, ongebruikte wagenparken in te zetten in een on-demand dienst om essentiële werknemers van en naar hun bestemming te brengen.

De algoritmen van het bedrijf stellen meerdere passagiers in staat om de reis te delen, terwijl ze zich houden aan gezondheidsvoorschriften. Zoals het maximaal toegestane aantal passagiers per voertuig.

“Moovit houdt de impact van het coronavirus op onze gebruikers, partners, agentschappen en particuliere bedrijven nauwlettend in de gaten”, aldus Yovav Meydad, hoofd van Moovit’s groei en marketing afdeling.

“Door bestaande middelen om te zetten naar een alternatief transportmiddel, kunnen we essentiële werknemers naar hun bestemming brengen op een manier die zowel voor hen als de chauffeur veilig is.”

De Moovit app is te downloaden door hier op te klikken.

Advertentie (4)