Coronavirus klachten omvatten een reeks van bizarre symptomen

Screenshot YouTube

Sommige COVID-19-patiënten hebben melding gemaakt van ‘tintelingen’ over het lichaam, of het gevoel alsof de huid ‘in brand staat’.

Andere berichten op sociale media zijn van mensen die melding maken over een ‘elektrisch gevoel’ op hun huid, een ‘gezoem’ in hun lichaam of ‘alsof er bubbels bruisen in de ribbenkast’. Andere mensen melden een gevoelige huid of huiduitslag

Volgens Dr. Daniel Griffith, specialist in infectieziekten uit New York is het niet duidelijk hoe vaak en wijdverbreid deze symptomen bij patiënten voorkomen.

In een andere post op social media beschreef een van de patiënten het ‘gevoel van bellen in de longen die bewegen’. In reactie op de getuigenis van een andere patiënt schreef een andere corona virus patiënt: ‘Ik heb ook het zoemende gevoel! Wat een vreemde gewaarwording. Ik had het vanaf de eerste dag.

In meerdere landen is vastgesteld dat een aanzienlijk aantal coronavirus patiënten last heeft van anosmie, het verlies van reukvermogen en ageusie, een bijbehorend verminderd smaakgevoel.

De New York Times meldt dat COVID-19-patiënten ook neurologische problemen kunnen ervaren, waaronder verwarring en beroertes.

Volgens de Jerusalem Post zegt de Franse nationale unie van Dermatologen-Venereologen (SNDV) dat het nieuwe coronavirus ook dermatologische symptomen kan veroorzaken, zoals pseudo-bevriezing, netelroos en aanhoudende, soms pijnlijke roodheid.

De organisatie heeft talrijke meldingen ontvangen van COVID-19 patiënten met symptomen bij COVID-19-patiënten. De symptomen kunnen optreden zonder ademhalingssymptomen.

Advertentie (4)