Helmsley Trust doneert miljoenen aan ziekenhuizen in Israël

De Leona M. en Harry B. Helmsley Charitable Trust hebben hun eerste reeks COVID-19-gerelateerde noodhulpsubsidies aangekondigd voor een totaalbedrag van $ 11 miljoen.

Het geld gaat naar ziekenhuizen in heel Israël die geconfronteerd worden met de COVID-19-pandemie, in het centrum en de periferie, om te betalen voor het creëren van nieuwe isolatie-afdelingen en intensive care-afdelingen (ICU), medische apparatuur en persoonlijke beschermingsmiddelen voor medisch personeel. De komende weken zal aanvullende steun worden aangekondigd aan tientallen andere Helmsley-begunstigden die kwetsbare bevolkingsgroepen helpen.

De huidige Helmsley-subsidies omvatten $ 5 miljoen voor acht Clalit Health Services-ziekenhuizen om hen te helpen COVID-19-afdelingen te creëren, ICU-bedden te kopen, ECMO-levensondersteunende machines, bewakingssystemen op afstand en gepersonaliseerde beschermende uitrusting voor hun medisch personeel in die ziekenhuizen. Eén ziekenhuis, HaSharon, wordt omgevormd tot een speciale COVID-19-faciliteit.

Daarnaast heeft Helmsley noodsubsidies verstrekt voor COVID-19-faciliteiten in elk van de volgende ziekenhuizen:

  • Poriya: $ 1.006.717 voor medische apparatuur voor een spoedafdeling van COVID-19;
  • Hadassah: $ 1.000.000 voor medische apparatuur voor een COVID-19-isolatieafdeling;
  • Rambam: $ 1.000.000 voor medische apparatuur voor twee COVID-19-isolatieafdelingen;
  • Shaare Zedek: $ 1.000.000 voor COVID-19-testapparatuur en de bouw van een COVID-19-isolatiekamer en ICU;
  • Sheba: $ 1.000.000 voor medische apparatuur voor een COVID-19 ICU;
  • Sourasky: $ 1.000.000 voor persoonlijke beschermingsmiddelen voor medisch personeel en medische apparatuur voor een COVID-19 ICU.

Deze noodsubsidies maken deel uit van de voortdurende inspanningen van Helmsley om Israël te helpen zijn gezondheidszorg in het hele land te versterken. In de afgelopen tien jaar heeft Helmsley meer dan 340 miljoen dollar toegekend aan Israëlische instellingen om de toegang tot gezondheidszorg te verbeteren, wetenschappelijk en medisch onderzoek te ondersteunen en het begrip en de waardering van Israël over de hele wereld te versterken.

“Het Israëlische volk helpen in tijden van crisis is de kern van de missie van het Israël-programma bij de Helmsley Charitable Trust”, zegt Sandor Frankel, een Helmsley Trustee. “Israël is een natie die uitblinkt in snelle respons in noodsituaties, maar dat niet alleen hoeft te doen. Helmsley’s steun zal het uitstekende medische personeel en de eerstelijnswerkers van Israël helpen om over de apparatuur en faciliteiten te beschikken die nodig zijn om hun patiënten en zichzelf te beschermen in de COVID-19-crisis. We blijven betrokken bij het reageren op de noodsituaties van het land en hopen dat onze steun anderen zal bekrachtigen om op dit kritieke moment te helpen. ”

“In deze onvoorspelbare en verontrustende tijden moeten we samenkomen om elkaar en degenen die aan de frontlinies werken te ondersteunen”, zegt professor Ehud Davidson, CEO van Clalit Health Services. “Helmsley is het afgelopen decennium een ​​fervent voorstander geweest van het Israëlische volk en hun steun zal nu de komende weken en maanden ongetwijfeld levens redden.”

Advertentie (4)