Islamitische hulpverlener helpt oude ultraorthodoxe vrouw haar traditie voort te zetten

Ebrahim Ayuti met de kaarsen die hij voor de vrouw had gekocht. Foto United Hatzalah

Bij een 90-jarige ultraorthodoxe vrouw uit Bnei Brak werd vlak voor het begin van Pesach de diagnose Covid-19 gesteld. Ze werd die dag naar een quarantaine hotel in Tel Aviv gebracht. Enige tijd voordat Pesach begon, realiseerde ze zich dat ze geen kaarsen had aangestoken voor het begin van Pesach. Het hotel had geen kaarsen meer.

De vrouw belde haar familie om te zien of ze iets konden doen, maar die bevonden zich in Bnei Brak, een op dat moment afgesloten stad. Het quarantainehotel was voor iedereen afgesloten, behalve medisch personeel. Voor het eerst in meer dan 70 jaar zou zij geen kaarsen aan kunnen aansteken voor Pesach.

De familie nam contact op met het humanitaire meldpunt van United Hatzalah dat samen met Lev Echad en de Israel Association of Community Centres is opgezet om iedereen te helpen die vanwege het Covid-19 Coronavirus niet in staat is om basis goederen te krijgen.

Het meldpunt deed de oproep uitgaan aan alle lokale vrijwilligers. Ebrahim Ayuty, een Islamitische vrijwilliger uit Jaffa, ontving de oproep en reageerde meteen. Hij sprong op zijn ambucycle en haastte zich naar een plaatselijke winkel van vriend van hem die nog open was en kocht daar wat kaarsen.

Vervolgens reed hij naar het hotel en bracht de kaarsen naar het personeel dat het aan de vrouw gaf. De vrouw van Bnei Brak kon haar ononderbroken traditie van het aansteken van kaarsen voortzetten en zich concentreren op herstel dankzij de onzelfzuchtige inzet van Ebrahim en de drie organisaties die het humanitaire meldpunt hebben opgericht.

‘Ik ben dankbaar dat ik heb kunnen helpen’, zei Ebrahim na het incident. “Ik werk als vrijwilliger bij United Hatzalah zodat ik mensen kan helpen, ongeacht wie ze zijn of wat ze nodig hebben. Normaal reageer ik op medische noodsituaties, maar sinds het begin van het Coronavirus in Israël is het leven van zoveel mensen op zijn kop gezet. Het is een geschenk om mensen te kunnen helpen om tijdens deze epidemie een beetje rust terug te brengen. Iemand helpen een eeuwenoude traditie levend te houden, is belangrijk voor die persoon en daarom ook voor mij.”

Klik hier om het werk van vrijwilligers als Ebrahim en het centrum voor humanitaire hulp van United Hatzalah te ondersteunen :

Advertentie (4)