Yad Vashem markeert Holocaust Herdenkingsdag met wereldwijde naamlezing

Foto Yad Vashem

Yad Vashem, Israëls Holocaust-monument gevestigd in Jeruzalem, creëert een wereldwijd initiatief voor het lezen van namen ter gelegenheid van Yom Hashoah, Holocaust Herdenkingsdag.

Omdat de jaarlijkse nationale Yom Hashoah-ceremonie op 21 april en kleinere gemeenschapsceremonies dit jaar onmogelijk zijn vanwege het coronavirus, roept Yad Vashem het publiek op de namen van tijdens de Holocaust vermoorde Joden voor te lezen en te herdenken, zo kondigde de instelling maandag aan.

De campagne, #RememberingFromHome #ShoahNames, vraagt het internationale publiek om de namen van Holocaust-slachtoffers op video op te nemen en te delen op sociale media met behulp van de hashtags van de campagne. Video’s mogen niet langer zijn dan 15 seconden.

Yad Vashem biedt via haar website toegang tot een lijst met namen van slachtoffers van de Holocaust; een link naar de namen van Holocaust-slachtoffers per land en een link naar de Centrale Database van Shoah Victims’ Names, zodat familienamen gezocht kunnen worden om te reciteren.

Yad Vashem wil video’s van uit de hele wereld verzamelen om zo een online Holocaust Remembrance Day Global Name Reading Ceremony te creëren.

‘Doe met ons mee en markeer dit jaar de Holocaustherdenkingsdag vanuit uw huis. Help ons de herinnering aan de doden van de Holocaust te herstellen ‘ aldus Yad Vashem-voorzitter Avner Shalev in een verklaring.

Advertentie (4)