Alan Dershowitz: “Proces tegen Netanyahu gevaar voor rechtsstaat”

Professor Alan Dershowitz claimt dat het proces tegen premier Benjamin Netanyahu een gevaar is voor deze Israëlische democratie en rechtsstaat.

De Amerikaans topadvocaat en academicus, voormalig Harvard-professor Alan Dershowitz, was gisteren vanuit Amerika te gast in een engelstalig Israëlisch nieuwsprogramma.

Dershowitz is een geleerde in het Amerikaanse staatsrecht en strafrecht en heeft zich jarenlang verdiept in het Israëlisch rechtssysteem.

Hij heeft in het verleden als advocaat gefungeerd en juridische teams bijgestaan in grote processen, waaronder de zaak O. J. Simpson en die van WikiLeakers-oprichter Julian Assange. In januari heeft het juridische team van president Donald Trump advies ingewonnen bij Alan Dershowitz, nadat de advocaat zich publiekelijk tegen het impeachment proces had uitgesproken.

Dat werd destijds als ‘opmerkelijk’ beschreven door commentatoren, omdat hij tijdens de verkiezingen in 2016 zijn steun had uitgesproken voor toenmalig presidentskandidaat Hillary Clinton. Maar zijn visie tegen het impeachment proces tegen de Amerikaanse president bleek meer principieel en juridisch van aard, dan dat hij een politieke omslag zou hebben gemaakt.

In een interview met nieuws presentatrice Tracy Alexander van ILTV claimt een van de bekendste Amerikaanse strafrechtadvocaat nu dat het proces tegen zittend premier Benjamin Netanyahu een “gevaar is voor de Israëlische democratie en rechtsstaat.”

Het interview kunt u in bovenstaand filmpje terugkijken.

Advertentie (4)