Israëlisch gezichtsmasker goedgekeurd door FDA en mag verkocht worden

Foto Sonovia

Een door het Israëlisch bedrijf Sonovia gemaakt gezichtsmasker dat voor 98% vloeistofdeeltjes tegen houdt heeft van de FDA het stempel “geregistreerd voor marketing” gekregen.

Na uitgebreide tests die positieve resultaten hebben opgeleverd blijkt het masker een succespercentage van 98% te hebben voor het stoppen van vloeistofdeeltjes met een diameter van minder dan vijf micron. Dit is de grootte van druppels waarvan de Wereldgezondheidsorganisatie zegt dat ze besmetting overdragen. Typische ademhalingsvloeistofdeeltjes zijn groter.

Uit andere tests bleek dat het het masker virussen deactiveert.

Specifiek testen op COVID-19 is niet mogelijk omdat alleen onderzoeksinstituten van de overheid het virus mogen verkrijgen. Volgens Sonovia is het onderzochte virus structureel vergelijkbaar en daarom geschikt als vervanging om mee te testen.

Het doel van Sonovia is nu om verkwistende wegwerpartikelen te vervangen.

Advertentie (4)