Israëlische app helpt sommige psychiatrische patiënten om thuis te worden behandeld

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Een nieuwe Israëlische app stelt het Sheba Medical Center in staat bepaalde psychiatrische patiënten thuis behandelen in plaats van in het ziekenhuis te worden opgenomen.

De dienst verleend door Sheba Medical Center werd voor het eerst beschikbaar gesteld in november 2019 voor leden van de Maccabi en Meuhedet ziekenfondsen en zal naar verwachting worden uitgebreid na de coronavirus crisis.

Via een applicatie volgen de medische teams 35 mensen in het test programma.

Elke patiënt krijgt een speciale kit, inclusief een tablet waarop de app is geïnstalleerd zodat patiënten kunnen communiceren met hun behandelaars vanuit hun eigen vertrouwde omgeving.

“Als deze optie niet bestond, had ik mezelf in het ziekenhuis moeten laten opnemen en was ik misschien niet eens in leven gebleven”, vertelde een patiënt die in aanmerking kwam voor Sheba’s programma aan Israel Hayom, nadat bij haar een chronische ziekte was geconstateerd.

‘Vóór de coronaviruscrisis dacht ik dat praten met een psychiater via videochat niet zo effectief zou zijn, maar ik merkte dat je via de computer een goed gesprek kunt voeren. Zelfs beter dan de persoonlijke behandeling die ik had gekregen.’

“De behandeling is zeer uitgebreid, het voelt alsof ik altijd iemand heb om mee te praten wanneer dat nodig is. Mijn mentale toestand is veel beter geworden door de online ziekenhuisopname, het trok me uit een donker gat en daar ben ik dankbaar voor.’

Advertentie (4)