Hermes 900 drone van Elbit geschikt voor zoek en reddingsacties (video’s)

Hermes 900 maritieme laat reddingsvlot vallen. Screenshot YouTube

Het Israëlische defensie-elektronicabedrijf Elbit Systems Ltd. heeft een uniek levensreddend vermogen toegevoegd aan de Hermes 900 Kochav, door de drone uit te rusten met opgeblazen reddingsvlotten. Zo kan de drone nu ook zoek- en reddingsacties op zee uitvoeren. 

Ongunstige weersomstandigheden en een kort vliegbereik verminderen de zoek- en reddingsmogelijkheden van bemande vliegtuigen aanzienlijk.

De Hermes 900 Maritime Patrol drone kan meer dan 24 uur ononderbroken vliegen en kan zowel overdag als ‘s nachts in ongunstige weersomstandigheden opereren. Uitgerust met de nieuwe zoek- en reddingsfunctie kan het onbemande vliegtuig het aantal missies dat veilig kan worden uitgevoerd vergroten en de veiligheid en effectiviteit van zoek- en reddingsacties op zee verbeteren.

De Hermes 900 drone kan maximaal vier reddingsvlotten voor ieder zes personen vervoeren. Met behulp van een ingebouwde radar detecteert de UAS situaties waarin overlevenden verkeren. Bij detectie wordt de elektro-optische / infrarood (EO / IR) sensor van de UAS ingezet voor visuele identificatie.

De Hermes 900 kan reddingsvlotten kan laten vallen vanaf een lage hoogte van 182 meter op veilige afstand van de overlevenden. Een geleidelijk opblaasproces van de reddingsvlotten wordt gestart na verzending en wordt voltooid bij de landing.

De Hermes 900 Medium Altitude Long Endurance UAS is sinds 2015 operationeel bij de Israëlische luchtmacht en wordt verkocht aan landen zoals Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Mexico, Chili en diverse landen in Zuidoost-Azië.

Advertentie (4)