Jacht op moordenaar van Amit Ben Ygal

Commandant van de regionale brigade “Menashe”, kolonel Yair Peli en commandant van de verkenningseenheid van de Golani-brigade, luitenant-kolonel Ayoub Kayouf leidt de operatie. Foto IDF woordvoerder

Sinds dinsdagochtend zijn Israëlische troepen actief om de verdachten te arresteren die eerder op de dag blokken steen gooiden naar soldaten in het dorp Ya’bad, ten westen van Jenin. Daarbij kwam een Israëlische soldaat, Amit Ben Ygal, 21, om het leven.

Tot nu toe zijn meer dan tien verdachten uit het gebouw gehaald van waar de stukken rots en stenen werden gegooid. Zij zijn aangehouden en overgedragen aan de veiligheidstroepen voor verder verhoor. IDF-troepen zetten de huiszoekingen in het gebied voort om de dader of daders te vinden.

Dinsdagavond braken gewelddadige rellen uit tijdens de arrestatie van verdachten in het vluchtelingenkamp Fawwar, ten zuiden van Hebron. Tijdens die rellen gooiden terroristen met stenen, molotovcocktails en explosieven. Daarnaast werden ter plaatse schoten gehoord.

IDF-troepen reageerden met traangas en schoten bij gevaar voor eigen leven gericht. Een IDF-soldaat raakte lichtgewond door een steen.

Volgens berichten op social media zou een 14 jarige jongen tijdens de rellen om het leven zijn gekomen.

Advertentie (4)