Hogescholen en universiteiten in Israël zijn vandaag weer open gegaan

Studenten aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Foto Yoram Aschheim/ Hebreeuwse Universiteit.

Oorspronkelijk zouden ze pas half juni opengaan, maar volgens een gezamenlijke verklaring van minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein, minister van Onderwijs Yoav Galant en minister van Hoger Onderwijs Ze’ev Elkin zijn hogescholen en universiteiten, informele onderwijsprogramma’s, seminars na de middelbare school en yeshiva’s (joodse leerscholen) mogen ze vanaf vandaag weer beginnen met het hervatten van persoonlijke lessen.

“Ik ben blij dat Israël weer normaal aan het worden is”, zei Edelstein. “Om ervoor te zorgen dat we niet terugkeren naar een nieuwe lockdown, moet het publiek zich houden aan de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid. Als het er niet goed uitziet, zullen we we de boel weer afsluiten.”

Scholen voor hoger onderwijs mogen lezingen geven en persoonlijke examens aanbieden.

Alle lesprogramma’s die worden aangeboden, moeten de deelname tot 50 personen beperken. Dit geldt voor zowel lesprogramma’s binnen het gebouw als buiten. Ook moeten alle aanwezigen twee meter van elkaar verwijderd zijn en mondkapjes dragen.

Minister Elkin bedankte Edelstein voor het samenwerken met hem om ervoor te zorgen dat deze activiteiten kunnen worden hervat. Hij zei dat hij van plan was om met ambtenaren te blijven werken om ervoor te zorgen dat er slechts een beperkt aantal studenten ziek zal worden door het coronavirus, terwijl het academische niveau van het land behouden zou blijven.

Advertentie (4)