Israël staat garant voor 40% van investeringen door institutionele investeerders in de hightech

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Om institutionele investeerders aan te moedigen te investeren in hightech bedrijven die al tientallen miljoenen Shekels aan investeringen hebben ontvangen, heeft de Israëlische regering een plan goedgekeurd om garant te staan voor 40% van de investeringen.

Het door het Ministerie van Financiën, het Ministerie van Economie en Industrie, de Israel Innovation Authority, de Capital Market, Insurance and Saving Authority en de Israel Securities Authority, opgezette heeft twee beoogde hoofddoelen, namelijk Israëlische bedrijven helpen de door de coronavirus pandemie veroorzaakte economische crisis te overleven en om institutionele investeerders aan te moedigen om te investeren in Israëlische technologie, een gebied waar ze tot nu toe grotendeels afwezig zijn vanwege het hoge risico dat gepaard gaat met het financieren van startups.

Het ministerie van Financiën zei in een verklaring dat het plan deel uitmaakt van de prikkels die de regering biedt om bedrijven te helpen tijdens de huidige moeilijke periode en staat centraal in de inspanningen van de regering om hulp te bieden aan de hightech industrie

De bloeiende technologie-industrie wordt in Israël gezien als de groeimotor van de economie, en zorgde er in 2019 voor zorgde dat bedrijven een recordbedrag van 8,3 miljard dollar ophaalden van investeerders, voornamelijk durfkapitaalfondsen en in totaal 39,1 miljard dollar in de periode 2010-2019. Tech- exit vorig jaar, gedefinieerd als fusie- en overnamedeals of beursintroductie van aandelen, steeg met 72% tot een record van bijna $ 22 miljard, volgens gegevens die zijn opgesteld door het IVC Research Center, dat de sector volgt.

Door de Israel Innovation Authority, die verantwoordelijk is voor het uiteenzetten van het technologiebeleid van de natie, is voorspeld dat de technische sector als gevolg van de problemen veroorzaakt door het coronavirus een daling van ongeveer 25% van de particuliere kapitaalinvesteringen en een kwart van de totale inkomsten zal zien.

De industrie, die niet direct werd getroffen door het virus omdat haar werknemers grotendeels vanuit huis konden werken, heeft 7% van zijn medewerkers met onbetaald verlof gestuurd, blijkt uit gegevens van een enquête die het Centraal Bureau voor de Statistiek, tussen 5 mei en 7 mei heeft gehouden.

Minister van Economische Zaken Amir Peretz zei in een verklaring dat “het nieuwe garantieprogramma,onder toezicht zal staan ​​van de Israel Innovation Authority, en zal naar verwachting de technologiesector een extra NIS 2 miljard ($ 570 miljoen) aan investeringen opleveren.

De garantie wordt verleend voor investeringen die binnen 18 maanden na de introductie van het programma worden gedaan en zal erkende institutionele beleggers een investeringsrendementsgarantie van 40% geven op investeringen in Israëlische technologiebedrijven, in het geval dat de portefeuille in waarde daalt.

Als de waarde van de portefeuille aan het einde van het programma is gestegen, dan zal de investeerder 10% van het verschil tussen het rendement op de portefeuille en het rendement op staatsobligaties gedurende de looptijd van de portefeuille aan de Innovatieautoriteit over maken, zei de verklaring.

Advertentie (4)