IDF soldaat gedood door rotsblok gegooid vanaf dak

Amit Ben Yigal . B”E

Een Israëlische soldaat is vanochtend op de noordelijke Westelijke Jordaanoever gedood, nadat hij tijdens een arrestatie door een rotsblok op het hoofd is geraakt, aldus het Israëlische leger.

Sgt. Eerste Klas Amit Ben-Yigal was lid van het Golani verkenningsbataljon dat ‘s nachts een reeks van vier arrestaties uitvoerde in het dorp Yabed op de Westelijke Jordaanoever, ten westen van Jenin.

Terwijl de troepen te voet het dorp uitliepen na de arrestaties, begon een kleine groep van ongeveer 10 Palestijnse jongeren stenen naar hen te gooien.

Zilberman zei dat het stuk rots wat Ben-Yigal doodde, van het dak van een van de huizen aan de rand van het dorp is gegooid.

‘Het stuk rots raakte de soldaat recht in zijn hoofd. De soldaat droeg een helm. Maar hij raakte hem schuin ‘, zei hij.

De soldaat werd ter plaatse behandeld door medici voordat hij naar het Rambam Medical Center in Haifa werd gebracht, waar hij dood werd verklaard.

Ben-Yigal, uit Ramat Gan, is de eerste IDF-soldaat die in 2020 in actie om het leven is gekomen. Hij werd postuum gepromoveerd van sergeant tot sergeant eerste klasse.

Omdat de Palestijn die de rots gooide blijkbaar op een dak stond, konden de soldaten hem niet zien en konden daarom ook niet op hem schieten, zei Zilberman.

De woordvoerder zei dat er nog geen verdachten zijn gearresteerd en dat het leger een onderzoek is gestart om de daders te vinden.

Advertentie (4)