Nieuwe antimicrobiële coating uit Israël desinfecteert oppervlakten tegen virussen

Foto Bio-Force

Het in Jeruzalem gevestigde Bio-Fence heeft een nieuwe antimicrobiële coating ontwikkeld om bacteriën in voedselproductieomgevingen te doden. Deze coating vernietigt ook effectief virussen, kondigde de startup aan.

Bio-Fence, opgericht in 2018 en onderdeel van de The Kitchen FoodTech Hub, eigendom van de Strauss Group in samenwerking met Israel Innovation Authority, heeft bewezen dat zijn coatings effectief zijn in laboratoria en voedselsites in Israël en de rest van de wereld.

Met het uitbreken van de Covid-19 pandemie besloot het bedrijf zijn coatings ook te testen op virussen.

Professor Mahmoud Huleihel van de Ben-Gurion University ontdekte dat Bio-Fence-producten het herpesvirus vernietigen. Dit virus is aanzienlijk hardnekkiger dan het Sars-CoV-2 (Covid-19) coronavirus.

Onderzoekers van de universiteit ontwikkelen ook hun eigen antivirale coatings, met behulp van nanodeeltjes van koper en andere metalen. In plaats van metalen bevat het Bio-Fence-product actief chloor gestabiliseerd door een innovatief polymeer, gebaseerd op kerntechnologie ontwikkeld door het Israel Institute of Biological Research.

Bio-Fence-producten kunnen worden gebruikt voor het coaten van muren, vloeren, scheidingswanden en oppervlakken in instellingen, hotels, kantoren, fabrieken, treinstations, luchthavens, vliegtuigen en meer. De coatings zijn transparant en kunnen worden bespoten of geverfd zonder beschadigde gecoate oppervlakken. Het gestabiliseerde chloor is bedoeld om de coating langdurig te maken; Bio-Fence ontwikkelt een kit om te testen wanneer deze opnieuw moet worden aangebracht.

“Bio-Fence heeft de afgelopen twee jaar technologie ontwikkeld die bacteriën en virussen uitroeit”, zegt Ofer Shoham, CEO van Bio-Fence.

“De afgelopen weken heeft het ontwikkelingsteam van het bedrijf, onder leiding van Dr. Maria Hitrik, dag en nacht gewerkt om ervoor te zorgen dat onze technologie effectief is tegen het virus. Ik geloof dat we met de technologie van Bio-Fence de samenleving kunnen helpen om weer normaal te worden door ruimtes veilig te houden tegen bacteriën en virussen. ”

Na het ontvangen van ontwikkelingssubsidies van de Israëlische Innovatieautoriteit en extra kapitaal van strategische investeerders, gaat Bio-Fence in samenwerking met Israëlische chemie- en verffabrikanten over op de productiemodus. De lancering van de eerste coatingproducten wordt binnen enkele maanden verwacht.

Heeft u zakelijke vragen mail die dan naar info@bio-fence.com .

Advertentie (4)