Veel protesten vandaag in Israël voor en tegen Netanyahu

Yesh Atid-activisten protesteren tegen Netanyahu (fotocredit: YESH ATID

Vandaag vinden in heel Israël demonstraties tegen en voor Netanayhu plaats voor en tijdens het begin van de rechtszaak tegen de premier, die vanmiddag om 3 uur in Jeruzalem begint.

De oppositiepartij Yesh Atid organiseert demonstraties op tientallen belangrijke kruispunten in het hele land, terwijl de Zwarte Vlag-beweging van plan is een keten van demonstranten rond de officiële residentie van Netanyahu te maken.

Volgens Knessetlid Merav Michaeli van de Arbeidspartij is het een trieste en zwarte dag voor Israël. ‘De premier van Israël staat terecht ​​voor omkoping, fraude en vertrouwensbreuk. Netanyahu sleept het land met zich mee, vernietigt onderweg onze juridische instellingen en moedigt iedereen aan om de mensen die zijn zaken behandelen schade aan te doen”.

Een coalitie van groepen aan beide zijden van het politieke spectrum zal demonstraties houden buiten de rechtbank van Jeruzalem.

Verschillende ministers en Knesset leden demonstreren mee. Naar verwachting komen duizenden Likud leden naar Jeruzalem. In ieder geval de Likud-ministers en Netanyahu getrouwen Amir Ohana, Miri Regev en Tzachi Hanegbi zullen van de partij zijn.

Likud MK Fateen Mulla, die maandag door Netanyahu wordt benoemd tot staatssecretaris, verdedigde de premier op Twitter.

“Het proces tegen Netanyahu is het proces van links en de haters van Israël tegen de heerschappij van rechts en het nationalistische kamp en tegen alle gezond denkende mensen. Het is een proces tegen het historische en sterke Israël dat alleen dankzij Netanyahu op veel manieren de wereld leidt. ”

Advertentie (4)