Intel koopt Israëlisch bedrijf Moovit voor $ 1 miljard

Foto Moovit

Via het Israëlische bedrijf Moovit houden bijna 1 miljard mensen zich dagelijks op de hoogte van het openbaar vervoer in de landen waren zij wonen. Intel Capital, de durfkapitaalinvesteringspoot van Intel, is een van de aandeelhouders in Moovit gaat het bedrijf voor $ 1 miljard kopen, melden Israëlische media.

Amnon Shashua, de oprichter en CEO van Mobileye, dat in 2017 door Intel werd overgenomen voor $ 15,3 miljard (de grootste acquisitie ooit in Israël), zit in de raad van bestuur van Moovit.

De deal bestaat uit een aankoopbedrag van $ 900 miljoen en $100 miljoen voor de 200 medewerkers om hen op die manier langer aan het bedrijf te binden.

Moovit is opgericht in 2011 en heeft $ 134 miljoen opgehaald. Aandeelhouders zijn onder meer Gemini, de gebroeders Barkat BMW, Vintage, Sequoia en Waze-oprichter Uri Levin, die ook fungeert als Moovit-voorzitter.

Intel zei: “Moovit staat bekend om zijn stedelijke mobiliteitstoepassing die reizigers over de hele wereld de beste multimodale reisplanning biedt door openbaar vervoer, fiets- en scooterdiensten, ritten en autodelen te combineren. De toevoeging van Moovit brengt Intel’s Mobileye dichter bij de verwezenlijking van zijn plan om een ​​volledige mobiliteitsaanbieder te worden, met inbegrip van robottaxi diensten, die naar verwachting tegen 2030 naar schatting 160 miljard dollar zal opbrengen. “

In februari 2018, nadat Intel Capital had geïnvesteerd in de financieringsronde van $50 miljoen van Moovit, zei medeoprichter en CEO Nir Erez: “Moovit verwacht tegen 2021 1 miljard gebruikers te overtreffen en het aantal steden dat Moovit’s data-analyse gebruikt om stedelijke mobiliteit te verbeteren, aanzienlijk te vergroten. We zijn vooral enthousiast over onze plannen om samen te werken met Mobileye. Het is een synergetische relatie in een opwindend moment om de toekomst van stedelijke mobiliteit vorm te geven. “

Shashua: “Met forse investeringen in geautomatiseerd rijden, mobiliteitsbeheerplatforms en slimme infrastructuur loopt Intel voorop bij een fundamentele transformatie van stedelijke mobiliteit. We werken samen met enkele van de meest innovatieve transitbedrijven, gemeenten en transitautoriteiten om te bouwen kritieke fundamentele technologieën voor deze transformatie. Moovit is een van ‘s werelds leiders op het gebied van data en analyse van openbaar vervoer. De combinatie van de technologie en data van Mobileye en Moovit zal een rol spelen bij het gereedmaken van steden voor autonome voertuigen. “

Dit is de tweede grote acquisitie in Israël door Intel in de afgelopen maanden nadat het eind 2019 chipmaker Habana Labs voor $ 2 miljard had gekocht.

Advertentie (4)