Israël overweegt bruiloften en openbare evenementen met 100 mensen toe te staan

Bruiloft in Jeruzalem tijdens corona pandemie. Screenshot YouTube

Het ministerie van Volksgezondheid werkt aan een plan waardoor per 14 juni bruiloften en openbare evenementen zullen worden toegestaan, maar wel onder zeer strenge voorwaarden.

Als het plan doorgaat is nu al duidelijk dat een aantal voorwaarden lastig zullen zijn, aangezien een van de voorwaarden is dat alleen jonge mensen mogen dansen.

Het plan concentreert zich op drie belangrijke punten:

– registratie aanwezigen vóór aanvang evenement
– het naleven van richtlijnen voor sociale afstand tijdens het evenement
– follow-up monitoring daarna

Volgens het plan moet elke evenementenlocatie een website hebben die door de eigenaar wordt beheerd. De gegevens op de website bevatten de persoonlijke informatie van elke deelnemer bij elk evenement, inclusief leeftijd, adres en telefoonnummer.

Deelnemers aan een evenement worden verplicht gesteld hun persoonlijke gezondheidsstatus 24 uur voordat het evenement wordt gehouden op de website bij te werken.

Alleen na identificatie van het telefoonnummer om later contact met hen te kunnen opnemen, mogen deelnemers de site ingaan om hun informatie op de evenementen website bijwerken.

Zodra de persoonlijke informatie van elke persoon en een verklaring van goede gezondheid zijn geautoriseerd, krijgt die persoon vervolgens een ‘groen licht’ en mag de betreffende persoon het evenement bijwonen.

Degenen van wie de informatie onvolledig is of als onderdeel van een risicogroep wordt beschouwd, zullen van tevoren worden ondervraagd door een gezondheidsfunctionaris of worden verbannen van het evenement.

De persoonsgegevens blijven tot een maand nadat het evenement heeft plaatsgevonden, of in overeenstemming met alternatieve richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid, op de website bewaard worden en daarna verwijderd.

Aanwezige bezoekers zonder smartphone kunnen hun informatie vermelden en een persoonlijke gezondheidsverklaring ondertekenen tijdens het evenement met behulp van een computer die eigendom is van een van de organisatoren van het evenement.

Tijdens elk evenement zal een speciale ambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid aanwezig zijn, die ervoor zal zorgen dat gastheren zich houden aan de richtlijnen voor volksgezondheid.

Of een bruiloft of evenement met al deze beperkingen nog een gezellig feest zal zijn, zal de tijd leren. Normaal komen er op een bruiloft in Israel tussen de 300 tot 400 gasten op af.