Israëlisch wielrenteam hervat training

Israël Startup Nation Wielerteam. Foto ISNW

Het Israël StartUp Nation wielerteam heeft de training hervat na een onderbreking van ruim twee maanden door het coronavirus. De wielrenners bereiden zich voor op de komende Tour de France.

Doordat het aantal nieuwe besmettingen in Israël blijft afnemen, heeft het Ministerie van Volksgezondheid onlangs goedgekeurd dat voor een aantal sporten onder strenge voorwaarden de trainingen kunnen worden hervat. Wielrennen en voetbal maken daar deel van uit.

“Dit is een bewijs van het vooruitziende en scherpzinnige Israëlische management van deze pandemie en het relatief lage aantal gevallen in ons land”, zegt ISN-teameigenaar Sylvan Adams die zich bij het trainingskamp in Beit Hillel, in het noorden van Israël, voegde. “We kijken uit naar soortgelijke verbeteringen in andere landen, terwijl we ons voorbereiden op de hervatting van het raceseizoen en onze historische deelname aan de Tour de France, een primeur voor ons Israëlische team.”

Het team had deelgenomen aan virtuele ritten naast hun teamgenoten en een paar keer zelfs met fans, maar ze gaan nu weer samen rijden voor het eerst in twee maanden. Dit de eerste keer dat ze hun fietsen monteren, hun helmen vastmaken en naast elkaar rijden sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus.

Volgens de richtlijnen van het Ministerie van Gezondheid zijn er strikte regels voor het trainingskamp. Niet meer dan 20 mensen kunnen samen deelnemen aan een trainingssessie, inclusief renners, monteurs en coaches. Alle teamleden hebben een verklaring ondertekend dat ze gezond zijn. De lichaamstemperatuur wordt regelmatig gecontroleerd, maaltijden worden gegeten volgens sociale afstandsrichtlijnen, groepsteam bijeenkomsten worden buiten gehouden en teamsporttherapeuten / artsen zijn verplicht om een ​​masker te dragen tijdens de behandeling van de renners.

“Het team doet zijn uiterste best om ons te beschermen”, zei ISN’s Israëlische klimmer Guy Niv, “ik voel me redelijk veilig.”

Zijn teamgenoot, de jonge Israëlische sprinter Itamar Einhorn, voegde daaraan toe dat “alles veel strenger is. Je brengt je eigen set flessen mee en niemand anders zal ze aanraken behalve jij. ‘

‘Het is van onschatbare waarde. Samen kunnen trainen, samen racen in een sprint of aan hoge snelheden werken. Dit is iets waar je niet alleen voor kunt trainen of op hometrainers. Het stelt je in staat om niveaus te bereiken die je anders niet zou kunnen bereiken, ‘zei Niv.

Aangezien internationaal reizen nog steeds stilstaat, zal het trainingskamp van deze week alleen bestaan ​​uit Israëlische wielrenners.