Israëlische universiteiten gaan weer gedeeltelijk open

Foto Universiteit van Haifa

Volgens de Raad voor Hoger Onderwijs hebben Universiteiten en hogescholen goedkeuring van het ministerie van Volksgezondheid om deze week in beperkte vorm hun deuren weer te openen voor studenten.

Ook bibliotheken van universiteiten en hogescholen mogen weer geopend worden. De Raad geeft aan dat maximaal 15 studenten kunnen worden toegelaten tot laboratoriumklassen en praktische workshops.

Leren op afstand gaat in de meeste instellingen voor hoger onderwijs door.

“Instellingen voor hoger onderwijs organiseerden zichzelf in een recordtijd om al het onderwijs in het tweede semester via online leren mogelijk te maken”, zegt Yaffa Zilbershats, hoofd van de planning- en budgetcommissie van de Raad voor Hoger Onderwijs.

“Tegelijkertijd is beperkte toegang tot de campus noodzakelijk voor studenten om aan het einde van het semester al hun academische opdrachten te vervullen, inclusief het afleggen van examens.”

Prof. Sigal Sadetzki, directeur van de openbare gezondheidsdiensten van het ministerie van Volksgezondheid, presenteerde vorige week een lijst met vereisten om eindejaarsexamens mogelijk te maken op alle scholen, universiteiten en andere instellingen voor hoger onderwijs.

Vereisten zijn onder meer dat elke student een gezondheidsverklaring ondertekent voordat de examenzaal betreden wordt. Ook is het dragen van maskers tijdens het examen verplicht en mogen er maar een beperkt aantal studenten aanwezig zijn in een examenzaal.

Advertentie (4)