Jongen van 16 trekt bij zijn 89 jarige opa in om voor hem te zorgen tijdens lockdown

Opa en kleinzoon tijdens een van de vele tv interviews. Screenshot tv

Voor veel grootouders en hun kleinkinderen in Israël is het moeilijk nu ze elkaar al ruim 8 weken niet hebben kunnen zien. Zelfs nu de beperkingen zijn verlicht moet er nog steeds 2 meter afstand worden gehouden en kunnen grootouders hun kleinkinderen niet knuffelen. Een tiener van 16 uit Ashkelon trok zich daar niets van aan en dus trok Gal Ohayon bij zijn 89-jarige grootvader, Yaakov Shkory, in toen het COVID-19 virus begin maart arriveerde en er allerlei beperkingen in Israël werden afgekondigd.

Ohayon, die werd geïnterviewd in verschillende Israëlische ochtend tv-programma’s en te zien is in vele Facebook-berichten, zei dat toen de verzorger van zijn grootvader niet kon blijven, hij besloot bij hem in te trekken.

‘Ik zei tegen mezelf:’ Ik ga, ik zal hem helpen de tijd te doden’, zei Ohayon tegen Avri Gilad en Tali Metz, de presentatoren van het Channel 13 ochtendprogramma. ‘Het kostte me ongeveer een minuut om te beslissen.’

Ohayon zei dat hij nog nooit zoveel één-op-één tijd met zijn grootvader heeft doorgebracht, maar ze hebben een ritme en schema gecreëerd tijdens hun al acht weken durend leven als huisgenoten.

https://www.facebook.com/watch/?v=3020437934706860

Op Facebook en tv plaatste Ohayon foto’s van het kapsel van zijn grootvader, de vegetarische maaltijden die hij voor hem kookt, van hun tijd waarin ze gekkigheid uithalen met hun smartphones en het plaatsen van foto’s van zichzelf in gekke posities en momenten.

‘Het is puur plezier’, zei grootvader Shkory, die slechthorend is en netjes gekleed in een witte trui en met keppeltje op, naast zijn kleinzoon aan de keukentafel zit terwijl ze een interview geven aan de zoveelste talkshows in de ochtend. ‘Ik geniet er echt van.’

Ohayon vertelde de interviewers dat hij zijn grootvader helpt met douchen wanneer dat nodig is, het afval weggooit en hun maaltijden klaarmaakt.

Ze staan ​​elke ochtend rond 8 uur op, ontbijten eerst en waarna Ohayon zijn online lessen voor school doet. Zijn grootvader rust een deel van de middag uit en dan ‘hangen ze wat rond’, zei Ohayon.

‘Het is niet saai’, zei opa Shkory. ‘Soms spelen we domino,’ voegde Ohayon eraan toe.

‘Tuurlijk’, antwoordde zijn grootvader. ‘We hebben een goede tijd samen.’

Advertentie (4)