Nieuwe ministers beginnen hun eerste werkdag

De nieuwe minister van economische zaken, Amir Peretz. Foto GPO

Na de beëdiging op zondag van Israëls nieuwe regering, zijn de nieuwe ministers vandaag aan hun eerste werkdag begonnen. Dit gaat gepaard met officiële welkomst ceremonies in de verschillende ministeries.

Na 5 jaar minister van Financiën te zijn geweest geeft Moshe Kahlon vandaag het ministerie over aan Israel Katz, minister van Buitenlandse Zaken in de vorige regering.

Het was een korte overdrachtsceremonie want Katz moest terug naar zijn vorige ministerie om het stokje van Buitenlandse Zaken over te dragen Gaby Ashkenazi, voormalig opperbevelhebber van de IDF.

“Ik heb het legeruniform veranderd, maar de missie blijft: de staat Israël en zijn burgers dienen”, zei Ashkenazi.

“De ambtenaren van dit ministerie staan tijdens de corona crisis in de voorhoede en ik dank iedereen die daaraan heeft deelgenomen”, zei Ashkenazi.

Over het vredesinitiatief van Trump zei hij :”ik zie het vredesinitiatief van president Trump als een belangrijke mijlpaal. Dit is een historische kans, we zullen het programma verantwoord voortzetten”.

“Het plan zal verantwoord en in coördinatie met de VS worden gepromoot, met behoud van de vredesverdragen en strategische belangen van de staat Israël”, zei Ashkenazi.

Vrede is een strategische troef voor Israël die behouden moet blijven, net als militaire kracht, zei de voormalige stafchef van de IDF.

“Ik zie een groot belang in het versterken van de banden met de landen waarmee we vrede hebben, Egypte en Jordanië”, zei Ashkenazi. ‘Ze zijn de belangrijkste bondgenoten bij het aanpakken van regionale uitdagingen.’

Op het ministerie van Economie en Industrie, is het Labour leider Amir Peretz die het ministerie overneemt van minister Eli Cohen. “Het is mijn taak om alles te doen wat mogelijk is zodat elke Israëliër weet dat hij niet alleen is en de staat hem zal bijstaan in deze moeilijke economische tijden”, zei Peretz. “De Corona-crisis is een kans om de Israëlische economie om te vormen tot een menselijke economie. Als we de crisis niet het hoofd kunnen bieden, zal er voor vele jaren een verstoring van de zelfstandigheid zijn waardoor de bezorgdheid van de werknemers alleen maar zal toenemen,”aldus Peretz.

Advertentie (4)