President Rivlin bezoekt technologie-eenheid van de inlichtingendienst

Presdient Rivlin met de commandanten van de unit. Foto GPO

President Rivlin heeft een bezoek gebracht aan de technologie-eenheid van de militaire inlichtingendienst in het kader van de inspanningen tegen het coronavirus.

De afgelopen twee maanden hebben ongeveer 300 officieren en soldaten van de eenheid rond de klok gewerkt aan technologische oplossingen om het virus te bestrijden.

Aan de president werden onder anderen een uniek communicatiesysteem voor intensive care-afdelingen getoond, een assemblagelijn voor gezichtsbeschermers en speciale maskers met beschermende pakken voor medische teams. De eenheid toonde ook de speciale assemblagelijn die is opgezet en tot dusver honderden beademingsapparaten heeft geproduceerd voor patiënten met ernstige coronavirus verschijnselen.

President Rivlin bij de beademingstoestellen. Foto GPO

De machines zijn gebaseerd op ademhalingstoestellen die thuis kunnen worden gebruikt en die aan het Sheba Medical Center zijn gegeven. De president kreeg te horen dat het Ministerie van Defensie en het Sheba Medical Center een octrooi hebben aangevraagd voor het hergebruik van deze ademhalingsapparatuur.

“De technologie-eenheid van de inlichtingendienst is een van de strategische middelen van de IDF en de staat Israël”, zei de president toen hij de soldaten ontmoette. “Jullie zijn onze technologische commando’s. Dankzij jullie zijn we onze vijanden altijd twee stappen voor, zo niet meer.”

“Het geheim van het succes van deze eenheid zit niet alleen in de briljante mensen, maar vooral in hun toewijding. De brutaliteit om het onmogelijke te durven dromen en tegen elke prijs te winnen – dit maakt deze eenheid tot wat het is.”

Ik weet dat jullie je dagelijkse werk niet altijd kunnen bespreken met de mensen om je heen”, zei de president en bedankte de soldaten en officieren voor wat ze deden.

President Rivlin bij de auto voor contactloos testen. Foto GPO

“Dit uitzonderlijke project geeft ons inzicht in jullie fascinerende werk en ook de mogelijkheid om jullie te bedanken. Enorm bedankt voor wat jullie 24 uur per dag voor de veiligheid van Israël doen en in deze tijden ook voor de gezondheid van ons allemaal.”

Advertentie (4)